Homepage » Paparazzi » VIDEO Amănunte şocante ies la iveală în cazul tânărului ucis în Secţia 10! "Poliţiştii au ameninţat că îl omoară şi l-au omorât!"

VIDEO Amănunte şocante ies la iveală în cazul tânărului ucis în Secţia 10! "Poliţiştii au ameninţat că îl omoară şi l-au omorât!"

Publicat pe 17.03.2014 la 00:02 Actualizat pe 16.03.2014 la 23:52

Spynews prezintă detalii incredibile din culisele cazului suspect de la Secţia 10 Poliţie, unde un bărbat de 26 de ani a murit, cu splina ruptă, din cauza unei hemoragii interne. Un poliţist a fost deja arestat, iar mama victimei susţine că omorul a fost comis cu premeditare, fiindcă bărbatul fusese ameninţat de agenţi ai Secţiei 10 că va fi ucis în bătaie!

VIDEO Amănunte şocante ies la iveală în cazul tânărului ucis în Secţia 10! "Poliţiştii au ameninţat că îl omoară şi l-au omorât!"

Elena Dumitrache susţine că fiul ei a fost ameninţat cu moarte de un agent de la Secţia 10 Poliţie

Spynews prezintă detalii incredibile din culisele cazului suspect de la Secţia 10 Poliţie, unde un bărbat de 26 de ani a murit, cu splina ruptă, din cauza unei hemoragii interne. Un poliţist a fost deja arestat, iar mama victimei susţine că omorul a fost comis cu premeditare, fiindcă bărbatul fusese ameninţat de agenţi ai Secţiei 10 că va fi ucis în bătaie!

Secţia condusă de comisarul Adrian Dinu este în centrul unui scandal de proporţii. După ce subalternii lui au fost acuzaţi în repetate rânduri că bat suspecţi şi aplică legea junglei folosindu-se de uniforme, acum în secţia condusă de Dinu are loc o anchetă de anvergură. Investigaţiile demarate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 încearcă să elucideze condiţiile în care a murit Daniel Dumitrache, un parcagiu de 26 de ani care a murit subit în timpul unor audieri. Un martor ocular susţine că Dumitrache a fost bătut crunt, iar poliţiştii l-au legat cu cătuşele de nişte gratii şi l-au torturat, curentându-l de trei ori cu un aparat cu electroşocuri. Ultima descărcare electrică a fost însă fatală. Mai ales că parcagiului îi fusese deja ruptă splina şi avea hemoragie internă.

"I-au spus: «Tu urmezi!» Şi el a urmat..."
Elena Dumitrache, mama tânărului care a murit cu splina ruptă, în urma unei hemoragii interne abundente, este convinsă că poliţiştii nu l-au ucis din greşeală, ci că aceştia au încercat, astfel, să acopere o altă crimă. "Băiatul meu a văzut când poliţiştii au folosit aparatul cu electroşocuri pe un alt băiat, alt parcagiu. Asta s-a întâmplat mai demult. El i-a spus băiatului că se pune martor pentru el, că va spune că i-a văzut pe poliţişti că au pus şocurile pe el. Băiatul ăla a murit. Poliţiştii de la Secţia 10 au auzit că Dani se pune martor împotriva lor şi i-au zis: «Acum tu urmezi!» Şi el a urmat...Apoi, martorul care a văzut cum era bătut Dani a fost şi el bătut", a povestit Elena Dumitrache pentru Spynews.
Care e varianta Poliţiei
La scurt timp după ce tânărul a murit în condiţii suspcte în incinta secţiei, Poliţia Capitalei a emis un comunicat în care susţinea că bărbatul de 26 de ani a murit de moarte bună şi că nu avea urme de violeţă. "La data de 4 martie a.c., în jurul orei 22.30, poliţişti din cadrul Secţiei 10 au depistat pe o stradă din sectorul 3 al Capitalei, un bărbat de 26 de ani care apela la mila publicului. La vederea echipajului de poliţie bărbatul a afişat un comportament suspect, încercând sa fugă. Poliţiştii l-au condus la sediul secţiei în vederea indentificării şi luării măsurilor legale ce se impuneau. În sediul secţiei de poliţie, bărbatului i s-a facut rău, motiv pentru care poliţiştii au solicitat prezenţa unui echipaj medical, iar până la sosirea acestuia i-a fost acordat primul ajutor. Echipajele medicale sosite la faţa locului au aplicat manevre de resuscitare, bărbatul fiind declarat decedat la scurt timp după aceasta. Cadavrul a fost ridicat de lucrători din cadrul INML Mina Minovici pentru efectuarea necropsiei. În cauza se fac verificări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurarilor în care a survenit decesul. Menţionăm faptul că bărbatul de 26 de ani nu prezenta urme exterioare de violenţă", a precizat, la începutul lunii, Poliţia Capitalei.
Un poliţist a fost deja arestat
Chiar dacă poliţiştii susţin că suspectul a murit din cauze naturale, procurorii au emis mandat de reţinere pentru un subofiţer de la Ordine Publică, în urma probelor administrate, dar şi a declaraţiilor unor colegi care l-au indicat pe agresor, iar zilele trecute judecătorii au emis un mandat de arestare pe numele lui.
Istoria se repetă la Secţia 10
Anul trecut, în august, poliţiştii Secţiei 10 au fost acuzaţi de un bărbat de agresiune. După ce individul a spus în presă că a fost vctima unei agresiuni, conducerea secţiei a anunţat că va depune plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 împotriva scandalagiului. Poliţiştii au susţinut că bărbatul era deja lovit când a fost ridicat de agenţi de pe stradă.
Verdictul APADOR-CH: Încălcare gravă a drepturilor omului!
Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania - Comitetul Helsinki (APADOR-CH) sustine ca în cazul lui Gabriel Daniel Dumitrache s-a încălcat atât art. 3 al Convenţiei europene a Drepturilor Omului "Nimeni nu poate fi supus torturii ori tratamentelor inumane ori degradante", cât şi art. 2 al Conventiei "Dreptul la viaţă", articol care consacra şi obligaţia pozitivă a statului de a proteja acest drept. "Conform documentelor oficiale, decesul s-a produs in str. Stelea Spătaru nr. 15, fost sediu al Sectiei 10 Politie - unde acum functioneaza Sectia de Politie pentru Centrul Vechi, care gazduieste si sala unde sunt condusi la sectie "suspectii" depistati de angajatii Sectiei 10, precum si garajele Sectiei 10. Certificatul constatator consemneaza drept cauze ale decesului anemia acuta, hemoperitoneul masiv si ruptura de splina patologica. Actul este inregistrat cu data 05.03.2014, consemneaza ca data a decesului 4 martie 2014, dar rubrica destinata orei decesului nu este completata", se arăta în raportul fundatiei. "Un văr primar, Dan Ionescu, si alti doi apropiati au mers la IML sa ridice cadavrul in dimineata zile de 5 martie intre orele 10 si 11. Dan Ionescu a povestit reprezentantilor APADOR-CH ca pe corpul neinsufletit se vedeau urme clare de violenta: piciorul drept ar fi fost rupt mai jos de genunchi, maxilarul ar fi fost tumefiat, abdomenul umflat, pe tot corpul erau nenumarate rani mai superficiale sau mai profunde. Un prieten al lui Daniel, care a dorit sa ramana anonim, a afirmat ca e convins ca piciorul drept era rupt, bazandu-si afirmatia pe experianta sa de lucrator la pompe funebre. Mai multi membri ai familiei, care au vazut corpul decedatului in cosciug, au relatat ca au vazut maxilarul rupt si urme de arsuri (ca de electrosocuri) pe piept", se mai arata in raportul APADOR CH.
Comisarul Dinu şi legea tăcerii
Potrivit APADOR CH, comandantul Secţiei de Politie in incinta careia s-a produs accidentul nu a oferit mai multe informatii despre incident. "Mai exact, comandantul a fost intrebat daca in Sectia 10 exista registrul de evidenta a persoanelor conduse administrativ la sectia de politie, registru prevazut de procedurile interne ale politiei, si daca a fost intocmit un proces verbal de contraventie sau alte acte din care sa reiasa pentru ce motiv si cat timp a fost privata de libertate persoana in cauza. Comandantul a refuzat sa raspunda la aceste intrebari care, in mod evident, nu ar fi putut periclita in vreun fel vreo ancheta in desfasurare. Acesta a solicitat ca intrebarile sa-i fie adresate in scris. Singurele informatii concrete furnizate au fost ca: s-a deschis un dosar de moarte suspecta, ca a fost sesizata Directia Control Intern a IGPR si ca in incinta din strada Stelea Spataru nu exista un sistem de supraveghere video. Comandantul a mai afirmat si ca multe dintre declaratiile familiei si prietenilor decedatului sunt false", se mai menţionează in raportul APADOR-CH.
APADOR-CH: se încearcă muşamalizarea cazului
În acelaţi raport, APADOR-CH precizează: "Decesul lui Gabriel-Daniel Dumitrache in incinta unei sectii de politie confirma din nou vulnerabilitatea persoanei conduse administrativ la sediul politiei. O astfel de persoana, desi este privata de libertate la fel ca un arestat sau retinut, este lipsita de orice mijloc legal de aparare (dreptul de a nu da declaratii, dreptul de a fi asistat de un avocat, informarea imediata a familiei asupra locului in care se afla etc.). Este absolut necesar ca garantiile privind respectarea drepturilor persoanelor in perioada conducerii la sectia de politie sa fie reglementate prin lege, in cel mai scurt timp;
- Intarzierea cu peste 3 zile a publicarii comunicatului DGPMB privind decesul lui Gabriel-Daniel Dumitrache este un indiciu - dupa opinia APADOR-CH - ca se incearca musamalizarea cazului;
- Intrucat in legatura cu decesele survenite in sediile politiei parchetul are obligatia legala de a efectua o ancheta, APADOR-CH solicita ca ancheta sa fie rapida, temeinica si eficienta, urmand ca publicul sa fie informat asupra solutiei adoptate".
Citeste si:
EXCLUSIV Scandal fără precedent în Ministerul de Interne! Poliţişti suspectaţi că au comis o crimă în Secţia 10! "Mi-au bătut copilul până mi l-au omorât!"
În articolul
VIDEO Amănunte şocante ies la iveală în cazul tânărului ucis în Secţia 10! "Poliţiştii au ameninţat că îl omoară şi l-au omorât!"
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Banc: „Aş vrea să cumpăr un cadou pentru iubitul meu”. Continuarea te va amuza pe cinste
Beauty & Lifestyle • la 14:12
Banc: „Aş vrea să cumpăr un cadou pentru iubitul meu”. Continuarea te va amuza pe cinste
  • Bancuri
  • Glume amuzante
Cum îți dai seama dacă uleiul de măsline este autentic sau fals. Testele simple care te vor ajuta
Beauty & Lifestyle • la 14:08
Cum îți dai seama dacă uleiul de măsline este autentic sau fals. Testele simple care te vor ajuta
  • Teste simple pentru a-ți da seama dacă uleiul de măsline este autentic sau fals
  • Cum trebuie să procedezi
Alertă! O nouă dronă lângă baza Mihail Kogălniceanu. Anunțul făcut de Forțele Aeriene Române
Stiri interne • la 14:03
Alertă! O nouă dronă lângă baza Mihail Kogălniceanu. Anunțul făcut de Forțele Aeriene Române
  • O nouă dronă a fost găsită lângă baza Mihail Kogălniceanu
  • Forțele Aeriene Române, anunț
Au fost găsite bucăți de sticlă în mai multe borcane cu zacuscă produsă în România. Un bărbat a fost la un pas de un incident grav
Stiri interne • la 13:58
Au fost găsite bucăți de sticlă în mai multe borcane cu zacuscă produsă în România. Un bărbat a fost la un pas de un incident grav
  • Un bărbat a făcut reclamație, după ce au fost găsite bucăți de sticlă în borcane cu zacuscă
  • Produsele au fost de la vânzare
Star Matinal. Geanina Ilieș, pregătită să devină mamă pentru a doua oară! Prezentatoarea TV are un băiat în vârstă de 17 ani: „E un copil...” / VIDEO
Emisiuni TV • la 13:38
Star Matinal. Geanina Ilieș, pregătită să devină mamă pentru a doua oară! Prezentatoarea TV are un băiat în vârstă de 17 ani: „E un copil...” / VIDEO
  • Geanina Ilieș este pregătită să devină, din nou, mamă
  • Prezentatoarea Știrilor Antena Stars are un fiu în vârstă de 17 ani
MAE, anunț de ultimă oră! Mai mulți români sunt blocați în Dubai din cauza inundațiilor
Stiri internationale • la 13:32
MAE, anunț de ultimă oră! Mai mulți români sunt blocați în Dubai din cauza inundațiilor
  • Mai mulți români, blocați în Dubai
  • Momente grele din cauza inundațiilor
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Momentul exploziei care a devastat blocul din Craiova. O cameră de supraveghere a surprins imaginile dezastrului
recomandare pe observatornews.ro
Momentul exploziei care a devastat blocul din Craiova. O cameră de supraveghere a surprins imaginile dezastrului
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a „moştenit” de la tatăl său
recomandare pe as.ro
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a „moştenit” de la tatăl său
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Romania TV
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Romania TV
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Trucuri pentru ca florile de liliac să reziste mai mult în vază. Doar așa vor rămâne proaspete și frumoase
recomandare pe antena3.ro
Trucuri pentru ca florile de liliac să reziste mai mult în vază. Doar așa vor rămâne proaspete și frumoase
Apa de ploaie scursă de pe acoperiș, motiv de dispută între vecini. Legea pe care trebuie să o cunoască toți românii care stau la curte
recomandare pe antena3.ro
Apa de ploaie scursă de pe acoperiș, motiv de dispută între vecini. Legea pe care trebuie să o cunoască toți românii care stau la curte
Avertizare meteo ANM. Zonele afectate de codul galben de frig, ploi și vijelii
recomandare pe antena3.ro
Avertizare meteo ANM. Zonele afectate de codul galben de frig, ploi și vijelii
Zodiile care se despart de partener până la final de aprilie. Lucrurile iau o întorsătură neaşteptată, se strică relaţii
recomandare pe playtech.ro
Zodiile care se despart de partener până la final de aprilie. Lucrurile iau o întorsătură neaşteptată, se strică relaţii
Locul din Grecia care seamănă izbitor cu Maldive. E la doar o oră cu avionul de România şi nu ai nevoie de mulţi bani
recomandare pe playtech.ro
Locul din Grecia care seamănă izbitor cu Maldive. E la doar o oră cu avionul de România şi nu ai nevoie de mulţi bani
Este doliu în lumea interlopă. A murit Costel Corduneanu
recomandare pe redactia.ro
Este doliu în lumea interlopă. A murit Costel Corduneanu
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
recomandare pe redactia.ro
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Horaţiu Moldovan a dat lovitura! Cum arată artista din România care l-a cucerit pe fotbalistul de la Atletico
recomandare pe Ciao.ro
Horaţiu Moldovan a dat lovitura! Cum arată artista din România care l-a cucerit pe fotbalistul de la Atletico
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
recomandare pe bzi.ro
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
recomandare pe bzi.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Vestea momentului! Se fac plăți de 19 milioane de euro pentru anumiți români
recomandare pe dailybusiness.ro
Vestea momentului! Se fac plăți de 19 milioane de euro pentru anumiți români
Se dau 200.000 de euro de la Guvern. Banii sunt nerambursabili
recomandare pe dailybusiness.ro
Se dau 200.000 de euro de la Guvern. Banii sunt nerambursabili
4 perechi de zodii care sunt flăcări gemene
recomandare pe Jurnalul.ro
4 perechi de zodii care sunt flăcări gemene
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
recomandare pe a1.ro
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
Close