10 super-alimente pe care ar trebui să le consumi săptămânal
Publicat pe 02.02.2017 la 23:59 Actualizat pe 02.02.2017 la 23:58
Sunt alimente care, cu siguranță, fac bine oricui. Mai jos o să vă prezentăm cele 10 super-alimente care trebuie consumate săptămânal pentru a avea o sănătate mai bună.
Sunt alimente care, cu siguranță, fac bine oricui. Mai jos o să vă prezentăm cele 10 super-alimente care trebuie consumate săptămânal pentru a avea o sănătate mai bună.
Multe dintre alimentele existente pe piaţă ne-ar putea schimba viaţa dacă le-am consuma în mod regulat. Oricare dintre cele 10 produse minune le puteţi adăuga în dieta dumneavoastră de zi cu zi pentru a vă înbunătăţi sănătatea.
Aici este lista noastră cu cele 10 super-alimente. Sperăm că o să vă ajute să decideţi care dintre ele s-ar putea potrivi cel mai bine pentru dumneavoastră.
![](/uploads/image/!!!!!/2016%20monden/pastravu/acai.jpg)
Acai: Provine din America de Sud şi este unul din cei mai renumiţi palmieri. Este un ingredient bogat antioxidanţi, grăsimi sănătoase şi fibre dietetice. Beneficii potenţiale: îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară şi sistemul digestiv.
![](/uploads/image/!!!!!/2016%20monden/pastravu/cacao.jpg)
Cacao: Provine din arborele ce-i poartă numele şi este cultivat în ţările cu climă tropicală. Este un ingredient bogat în acid lactic, magneziu şi este o sursă foarte bună de lipide. Beneficii potenţiale: combate antioxidanţii, previne depresia şi îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară.
![](/uploads/image/!!!!!/2016%20monden/pastravu/polen.jpg)
Polenul de albine: Produs de albine. Este un ingredient bogat în vitamine, carbohidraţi şi lipide. Beneficii potenţiale: Îmbunătăţeşte sistemul digestiv, combate oboseala , ajută în combaterea asmului şi al alergiilor şi este un bun energizant.
![](/uploads/image/!!!!!/2016%20monden/pastravu/ulei%20de%20cocos.jpg)
Ulei de cocos: Este un produs vegetal care se extrage din miezul de nucă de cocos. Este un ingredient bogat în acid lactic şi fibre dietetice. Beneficii potenţiale: îmbunătăţirea sistemului digestiv, îmbunătăţirea sistemului cardiovascular şi ajută în creşterea imunităţii organismului.
![](/uploads/image/!!!!!/2016%20monden/pastravu/seminte%20de%20chia.jpg)
Seminţele de Chia: Provine din America centrală şi este o plantă ce face parte din familia mentei. Este un ingredient bogat în acizi graşi, calciu şi proteine. Beneficii potenţiale: creşte energia, îmbunătăţeşte sistemul digestiv şi ajută la scăderea colesterolului.
![](/uploads/image/!!!!!/2016%20monden/pastravu/goji.jpg)
Fructele goji: Provin dintr-un arbust chinezesc. Este un ingredient bogat în aminoacizi, antioxidanţi şi vitamine. Beneficii potenţiale: Întăreşte imunitatea, ajută la o gândire mai bună şi îmbunătăţeşte sistemul cardiovascular.
![](/uploads/image/!!!!!/2016%20monden/pastravu/radacina%20de%20maca.jpg)
Rădăcina de maca: Este o legumă provenită din Peru. Este un ingredient bogat în aminoacizi şi vitamine. Beneficii potenţiale: Îmbunătăţirea funcţiilor hormonale, creşte libidoul, ajută la o gândire mai bună şi este un bun energizant.
![](/uploads/image/!!!!!/2016%20monden/pastravu/mierea%20manuka.png)
Mierea de Manuka: Este o miere provenită din Noua Zeelandă, de la albine care polenizează arborele manuka. Este un ingredient bogat în enzime, proteine şi apă oxigenată. Beneficii potenţiale: amelioreză ulcerul şi calmează arsurile stomacale .
![](/uploads/image/!!!!!/2016%20monden/pastravu/spirulina.jpg)
Spirulina: Este o algă comestibilă. Un ingredient bogat în antioxidanţi şi vitamine. Beneficii potenţiale: Energizează organismul, creşte imunitatea şi ajută în arderea grăsimilor.
![](/uploads/image/!!!!!/2016%20monden/pastravu/varec.jpg)
Varec: Este una din cele mai comestibile alge marine. Este un ingredient bogat în iod, calciu şi vitamine. Beneficii potenţiale: Îmbunătăţeşte metabolismul celular, îmbunătăţeşte funcţionarea glandei tiroide şi al sistemul cardiovascular.