14 persoane au fost rănite în Germania, în urma unor ciocniri între refugiaţi la o tabără de migranţi

Noi victime în rândul refugiaţilor! Paisprezece persoane au fost rănite duminică, în urma unor ciocniri între refugiaţi, într-o tabără de lângă oraşul german Kassel.

Ciocnirile au izbucnit la periferia oraşului, într-o tabătă de corturi în care se află aproximativ 1.500 de migranţi provenind din aproximativ 20 de ţări, şi au durat "mai multe ore", a anunţat poliţia, citată de agenţia germană DPA, potrivit Mediafax.

Trei poliţişti se află printre răniţi, potrivit aceleiaşi surse. O bătaie a izbucnit duminică la prânz, în timpul mesei, între doi refugiaţi, iar ulterior a implicat două grupuri mari de migranţi albanezi şi pakistanezi.

O a treia ciocnire a izbucnit între un grup de aproximativ 70 de migranţi şi alt grup de aproximativ 300 de migranţi a avut loc duminică seara. Poliţia a reuşit să restabileacă ordinea după mai multe ore, dar nu a operat arestări.

Potrivit Deutsche Welle, poliţia a anunţat că certuri au izbucnit frecvent în acest centru temporar pentru migranţi instalat în incinta fostului aeroport Kassel-Calden, în nordul Germaniei, dar că incidentele de duminică sunt primele în care s-a ajuns la confruntări fizice.

Opt refugiaţi răniţi au fost conduşi la spital pentru îngrijiri. Autobuze au sosit duminică seara în centru pentru a-i lua şi conduce la alt centru pe unii refugiaţi.

Poliţia a intervenit împreună cu oficiali pentru a pune capăt disputei. Trei oficiali şi trei refugiaţi au fost răniţi. Anchete privind refuzul dispoziţiilor autorităţilor şi atac grav au fost lansate, fără să se facă arestări, potrivit DW.

Centrul a fost creat iniţial pentru a găzdui 1.000 de persoane. Unii dintre cei 1.500 de refugiaţi aflaţi acolo în prezent sunt mulţumiţi că se află departe de război, însă alţii şi-au exprimat frustrarea şi îndoiala că vor primi azil, potrivit postului.

Germania aşteaptă până la un milion de migranţi să sosească pe teritoriul său până la sfârşitul anului.

"Capacitatea noastră de absorbţie este limitată, chiar dacă nu s-a decis încă până unde merg aceste limite",
a avertizat duminică preşedintele german Joachim Gauck.

Foto: Hepta

M.T.

Citeşte şi:

VIDEO / Angajata unei televiziuni din Ungaria, concediată după ce apare în imagini lovind refugiaţi

VIDEO / Cum a speriat imigranţii un primar din Ungaria

DRAMA lui Aylan s-a repetat. Încă un copil de refugiat şi-a găsit sfârşitul într-un mod TRAGIC


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro