15 întrebuinţări ale ojelor de care nu ştiai! Nu îţi folosesc la unghii
Publicat pe 02.07.2016 la 13:31 Actualizat pe 02.07.2016 la 13:58
Cine s-ar fi gândit că ojele au şi alte întrebuinţări decât colorarea unghiilor? Mai jos îţi prezentăm 15 metode de folosire a acesteia.
Cine s-ar fi gândit că ojele au şi alte întrebuinţări decât colorarea unghiilor? Mai jos îţi prezentăm 15 metode de folosire a acesteia.
Sigilează un plic. Nu vrei să pui straturi inestetice de lipici sau scoci peste banda plicului în care ai o scrisoare importantă sau pur şi simplu nicio metodă de a sigila plicul nu dă rezultate? Nimic mai simplu! Pentru o extra-fixare, pune câte o picătură de ojă în fiecare colţ al plicului şi pe mijloc.
Nu vezi să bagi aţa în ac? Aplică un strat subţire de lac de unghii în capătul de aţă ce trebuie băgat în gaura acului şi aceasta va intra mult mai uşor.
Ţine la distanţă petele pe piele cauzate de inelele colorate. Pentru a preveni colorarea pielii de pe degete de la inelele multicolore, aplică un strat de lac transparent în interiorul inelului şi gata, problema este rezolvată!
Îţi ţine la un loc şireturile. Ni se întâmplă adeseori să ne trezim cu capetele şireturilor zdrenţuite iar asta ne îngreunează băgatul şireturilor în găuri. Pentru a preîntâmpina astfel de probleme, aplică un strat de ojă colorată pe capete astfel încât acestea să nu se deşire. În plus, culorile aplicate pot da un aer de originalitate şi veselie ţinutei.
Fixează şuruburile. Oja aplicată după strângerea şurubului (după puteri) fixează de minune şi asigură durabilitate.
Diferenţiază anumite obiecte. Un foarte bun exemplu poate fi setul de chei. Aplică un punct roşu de ojă pe cheile de la intrare, galben pe cele de la garaj, verde pe cele de la maşină etc.
Poate avea rol de instrument de măsurare. Marchează diferite niveluri în recipiente, cum ar fi cel de apă, săpun, şampon etc.
Nu se mai duce firul la ciorap. Aplică un punct la capetele firului rupt astfel încât să previi extinderea acestei rupturi.
Fă-ţi chibrituri waterproof. Aplică lac de unghii transparent pe suprafaţa capătului inflamabil al chibritelor şi astfel vei beneficia de ele chiar dacă te-a prins ploaia sau le-ai scăpat în chiuvetă.
Îţi protejează hainele de scaunele “agăţătoare”. Scaunele din lemn care nu sunt lăcuite au o suprafaţă rugoasă, plină de aşchii, care îţi poate agăţa hainele în cel mai nepotrivit moment. Pentru a evita asta, aplică straturi de lac de unghii în locurile periculoase şi relaxează-te fără grija de a-ţi vedea hainele rupte.
Îţi personalizează accesoriile. De ce să nu fim altfel cu o pălărie pe care am desenat, cu ajutorul...ojei, o floricică sau un fluture care să ne scoată din anonimat? O ojă cu sclipici colorată este tot ce ai nevoie pentru a-ţi personaliza nu doar unghiile, ci şi garderoba.
Dă o notă de prospeţime clasicilor pantofi negri. Aplică straturi de ojă colorată pe flecurile pantofilor sau, dacă te ţine, pe toată suprafaţa tocului. Te asigur că vei fi unică!
Acoperă o zgârietură de pe încălţăminte. Ai intrat cu bocancii într-un „obstacol” de pe drum iar urmările sunt o zgârietură de toată frumuseţea? Scoate arma secretă – oja - din ghiozdan şi aplică un strat dintr-o nuanţă apropiată încălţămintei peste acea urmă.
Pune un semn la duş. Setează poziţia duşului la o temperatură agreată de tine şi aplică în acel loc un mic punct cu ojă colorată pentru ca data viitoare să nu faci un duş ba prea rece, ba prea fierbinte.
Sursa: csid.ro.