16 mâncăruri care pot fi depozitate foarte mult timp în frigider. La numărul 13 nu cred că te-ai fi gândit vreodată
Publicat pe 17.08.2017 la 17:35 Actualizat pe 17.08.2017 la 17:38
Verile întotdeauna au fost lungi și foarte călduroase, dar v-ați fi gândit vreodată că puteți depozita anumite produse alimentare la care nu v-ați fi gândit că rezistă?
Verile întotdeauna au fost lungi și foarte călduroase, dar v-ați fi gândit vreodată că puteți depozita anumite produse alimentare la care nu te-ai fi gândit că rezistă?
1. Afinele sau căpșunile cu apă și oțet. Amestecă apa cu oțetul. Pune fructele în amestecul făcut, usucă-le, pune-le într-un bol acoperit cu hârtie și bagă-l în frigider. Soluția este slabă, deci nu vei simți oțetul, iar fructele vor rezista mai mult timp.
2. Salata, broccoli și țelină, învelite în folie de aluminiu. La bucățile întregi de legume și înfășoară-le în folie de aluminiu. Acestea vor rezista până la 2-3 săptămâni, și uneori chiar și mai mult.
3. Brânză și hârtie de pergament. După ce înfășori brânza în această foaie de pergament, o poți depozita într-un bol sau o cutie de plastic. Încercați să țineți bucata de brânză în partea mai călduroasă a frigiderului. O altă idee utilă este congelarea acesteia.
4. Caisele și compartimentarea. Cel mai bun mod de a ține toate caisele la un loc este cartonul pentru ouă. Acestea ar trebui puse la o temperatură de 10-15 grade Celsius.
5. Brânza cottage, zahăr și sare. Pune o cutie de brânză cottage într-un pahar, apoi adaugă sare și zahăr. Poți ține alimentul, fără a-l mai pune în frigider. Apoi, acoperă paharul cu o pânză sau o cârpă curată. Brânza cottage fără grăsimi ține mai multe zile.
6. Strugurii și sfoara. Încearcă să pui strugurii pe o sfoară și apoi să îi atârni de partea interioară a ușii frigiderului. Îi poți ține foarte mult timp uscați, dar cu același gust. De obicei, grădinarii țin strugurii în vie mai mult de o lună și jumătate.
7. Ghimbir și apă fiartă sau hârtie de pergament. Dacă nu ești foarte îngrijorat de proprietățile benefice ale ghimbirului, ci doar de gustul pe care îl are, atunci ține-l în congelator. Însă, dacă vrei să îl ții foarte mult timp "viu", înfășoară-l în hârtie de pergmanet și pune-l într-un spațiu rece și întunecat. O altă variantă este fierberea și păstrarea lui în frigider.
8. Carne, urzică și condimente pentru marinat. Acum îți poți păstra carnea timp de 4-6 zile foarte proaspătă. Pentru a putea face asta, pune urzici în jurul cărnii, învelește-l într-o bucată de staniol, înmoaie-l în oțet, apoi pune-o într-o pungă. Lăsarea acesteia în congelator este benefică.
9. Ceapă verde, sticlă și congelator. Un mod simplu de a congela ceapa este tăiarea acesteia și depozitarea în sticle de plastic. O poți ține chiar și până la iarnă.
10. Roșiile galbene. Pune roșiile într-o cutie de carton și depozitează-le într-un loc cu o temperatură moderată, până prind o culoare roșiatică.
11. Peștele și gheața. O condiție importanta este procesul care urmează după ce peștele a fost prins. Nu ar trebui transportat într-o pungă de plastic în timp ce acesta este încă viu. Frigiderele medii nu pot asigura temperatura optimă pentru a depozita în siguranță peștele, dar dacă îl pui într-o cutie plină cu gheață, îi poți lungi viața cu 2-3 zile.
12. Verdețurile, apa și pungile de plastic. Cu ușurință poți stoca verdețurile în anumite recipiente pline cu apă, apoi acoperite cu o folie de plastic sau o pungă.
13. Merele, hârtia și sertarul. După ce ai cumpărat merele, învelește-le în hârtie pentru a nu-și pierde strălucirea și pentru ca bacteriile să nu poată ajunge la ele.
14. Ciuperci, cutie, bol sau punga de hârtie. Ciupercile tinere sunt cele mai bune. Spală-le de noroi și praf. Usucă-le puțin, apoi pune-le în frigider într-o pungă de hârtie.
15. Pepenele roșu, cenușa, lutul, mușchii sau paiele. Pepenii rezistă cel mai mult la temperaturile de 2 grade Celsius. Învelește-i într-o pânză, apoi pune-i într-un loc plan. Uneori, oamenii preferă să îi îmbrace în lut sau ceară pentru a putea rezista mai mult. Este de preferat un loc rece și întunecat.
16. Untul și cuptorul. Această metodă antică funcționează pentru mai mult de 1-3 ani. Plasează bucățile de unt în borcane de sticlă sterile. Pune-le în cuptor la 110 grade Celsius pentru 15-20 de minute. Apoi, mai adaugă unt în borcane, sigilează-le și mai lasă-le preț de 45 de minute în cuptor.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.V.