7 beneficii ale consumului responsabil de bere pentru organism
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 30.04.2020 la 13:22
Actualizat pe 30.04.2020 la 13:30
La fel ca în cazul oricărui alt produs de pe rafturile magazinelor, berea consumată în exces poate veni la pachet cu o mulțime de neplăceri. Dar cum nu ne-am propus să detaliem prea mult pe marginea consecințelor nefaste ale consumului consumul mare de alcool, pentru organism și relațiile sociale ale unui individ, ne vom limita încă din start la un singur rând cât se poate de clar, considerăm noi:
La fel ca în cazul oricărui alt produs de pe rafturile magazinelor, berea consumată în exces poate veni la pachet cu o mulțime de neplăceri. Dar cum nu ne-am propus să detaliem prea mult pe marginea consecințelor nefaste ale consumului consumul mare de alcool, pentru organism și relațiile sociale ale unui individ, ne vom limita încă din start la un singur rând cât se poate de clar, considerăm noi:
Consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătății!
Chiar și cel de bere, această băutură alcoolică pe care mulți o așază la baza unei piramide imaginare, ce ar avea ca unic scop clasificarea alcoolului, în funcție de tărie sau de riscurile pe care le poate prezenta pentru organism. În schimb, un consum moderat de bere poate veni cu o serie de beneficii, pe care suntem bucuroși să le împărtășim cu tine chiar acum:
1. Berea consumată responsabil este hrănitoare
În compoziția unei beri bune (vezi aici oferte de bere la sticla cu preturi avantajoase) intră o mulțime de nutrienți, pe care îi putem regăsi în structura cerealelor din care această băutură este realizată. Așadar, în orz, hamei sau malț - materii prime vitale pentru realizarea unei beri - se află: zinc, potasiu, calciu și chiar fosfor.
Mai mult decât atât, în compoziție produsului finit se pot regăsi și fibre, ce susțin un tranzit intestinal foarte bun și previn episoadele de constipație.
2. Berea consumată responsabil previne anumite boli
Potrivit unor studii realizate recent de un grup de cercetători de la Universitatea Bedfordshire, consumul de bere poate preveni moartea prematură a neuronilor din creier, așadar, apariția unor boli precum Parkinson sau Alzheimer.
Berea conține o pondere semnificativă de compuși vegetali, a căror prezență în organism poate reduce simțitor posibilitatea apariției unor boli precum diabetul sau diferitele tipuri de cancer. Mai mult decât atât, datorită conținutului de siliciu (minerală ce fortifică densitatea oaselor), berea poate preveni apariția osteoporozei.
3. Berea consumată responsabil susține rinichii
Mai mult ca sigur că ai auzit de ideea conform căreia “berea face bine la rinichi”. Află că acesta nu este absolut deloc un mit. Datorită conținutului ridicat de apă din compoziția sa, berea (evident, consumată în cantități moderate) poate împiedica formarea pietrelor la rinichi.
Mai mult decât atât, berea are și un efect diuretic, ce facilitează eliminarea prin urină a toxinelor din organism. Astfel, pierderea calciului de la nivelul sistemului osos este totodată împiedicată.
4. Berea consumată responsabil reduce colesterolul mărit
În urma unui regim alimentar nesănătos, anumite lipide se pot depune pe pereții arterelor. Astfel, circulația sângelui în cadrul sistemului vascular este inhibată. Mai mult decât atât, un colesterol mărit, în combinație cu hipertensiunea, poate afecta anumite organe vitale din organism, motiv pentru care viața pacientului poate fi pusă în pericol.
5. Berea consumată responsabil este bună pentru inimă
La fel ca în cazul consumului moderat de vin roșu, cel de bere poate preveni apariția anumitor afecțiuni de natură cardiovasculară. Printre acestea, experții aduc în discuție boli precum accidentul vascular cerebral, infarctul sau arterioscleroza, afecțiuni ce pot fi prevenite și printr-un consum responsabil de bere.
Recent, a putut fi demonstrat științific faptul că un consum moderat de bere (două beri la sticlă pe saptamana pot fi mai mult decât suficiente), poate influența scădea nivelului așa-numitului “colesterol rău” (LDL) sub limitele firești.
6. Berea consumată responsabil întărește sistemul imunitar
Studiile sunt favorabile femeilor adulte, rezultând faptul că un consum moderat de bere poate influența în bine sistemul imunitar: riscul aparitiei anumitor boli infecțioase a scăzut, organismul fiind mult mai dispus să lupte pentru a preveni dezvoltarea în corp a altor afecțiuni.
Mai mult decât atât, femeile care au participat la acest studiu au fost mai puțin predispuse la contactarea anumitor afecțiuni sezoniere - gripă, răceală, infectii în gât - în urma unui consum susținut (dar moderat) de bere, pe timpul lunilor de iarnă.
7. Berea consumată responsabil susține o viață mai lungă
Nu vrem sa batem monedă pe faptul că un consum de bere îți asigură în mod garantat o viața mai lungă. Însă este important de reținut faptul că în bere se află o mulțime de compuși antioxidanți, ce întârzie întreg procesul de îmbătrânire.
Așa cum ai văzut mai sus, consumată într-un mod responsabil, berea vine cu o mulțime de beneficii pentru organism. Așadar, comandă chiar acum bere la sticlă de pe site-ul magazinului Auchan și bucură-te de această băutură cu simț de răspundere.