A apărut pâinea mov. Beneficiile ei te vor face cu siguranţă să o consumi
Publicat pe 21.03.2016 la 15:30 Actualizat pe 21.03.2016 la 15:48
De-a lungul timpului, pâinea albă a fost ţinta numeroaselor atacuri, iar specialiştii susţineau că nu este tocmai un aliment sănătos, asta dacă ţinem seamă de faptul că studiile au arătat că ea dezechilibrează nivelul glucozei din sânge şi este principala cauză a obezităţii.
De-a lungul timpului, pâinea albă a fost ţinta numeroaselor atacuri, iar specialiştii susţineau că nu este tocmai un aliment sănătos, asta dacă ţinem seamă de faptul că studiile au arătat că ea dezechilibrează nivelul glucozei din sânge şi este principala cauză a obezităţii.
Pentru a veni în sprijinul celor care nu reuşesc să scoată pâinea din alimentaţie, nutriţionistului Zhou Weibiao, profesor la Universitatea Naţională din Singapore, a creat pâinea mov, scriu cei de la Adevărul.ro. "Provocarea a fost să vedem dacă putem schimba formula pâinii fără a-i schimba textura pe care oamenii o apreciază atât de mult", a declarat Weibiao.
Cum a schimbat culoarea pâinii
Nutriţionistului Zhou Weibiao a extras antocianina (n.r antioxidant foarte puternic) din orezul brun, un pigment natural care le dă boabelor culoare fiind totodată şi a injectat-o în pâine. Antocianina se găseşte şi în struguri, coacăze şi cartofii dulci.
Ce beneficii are pâinea mov
Este bogată în antioxidanţi şi substanţe anticancerigene, are o digestie mai lentă cu 20% decât cea a pâinii albe. În plus, e făcută integral de componente naturale.
Pâinea mov nu se găseşte în comerţ.
Sursă foto Adevărul.ro
Citeşte şi
VIDEO / REŢETA ZILEI: MARŢI - Pâine de ÎNGHEŢATĂ! Începe primăvara cu gust
E.V