Cum să prepari pâine fără gluten din trei ingrediente pentru accelerarea arderilor de grasimi! E mai simplu decât ţi-ai imaginat şi e delicioasă
Publicat pe 03.03.2016 la 09:45 Actualizat pe 03.03.2016 la 10:02
Multe persoane care suferă de boala celiacă ori care au intoleranţă la gluten îşi doresc cu ardoare să renunţe la pâine, căci glutenul, o moleculă proteică din componenţa grâului şi a altor cereale poate provoca inflamaţii cronice şi boli autoimune.
Multe persoane care suferă de boala celiacă ori care au intoleranţă la gluten îşi doresc cu ardoare să renunţe la pâine, căci glutenul, o moleculă proteică din componenţa grâului şi a altor cereale poate provoca inflamaţii cronice şi boli autoimune.
Tocmai de aceea, pentru că multe dintre sortimentele de pâine disponibile pe piaţă fără gluten nu sunt delicioase, secretele.com îţi propune o reţetă de pâine fără gluten, care te va ajuta să slăbeşti.
Ai nevoie de:
- 6 ouă
- cană de proteină de zer
- O tavă de copt pentru pâine de dimensiuni mici
- Unt sau ulei de măsline extra-virgin
Instrucţiuni de preparare:
- Preîncălzeşte cuptorul la 160° C.
- Unge tava de copt cu unt sau cu ulei.
- Separă gălbenuşurile celor şase ouă şi pune-le deoparte.
- Bate albuşurile bine până se îngroaşă.
- Adaugă ½ de cană de proteină de zer şi restul gălbenuşurilor.
- Amestecă totul într-un mixer la turaţie mică până ce aluatul începe să se lege. Nu exagera cu acest pas.
- Toarnă aluatul în tavă de copt.
- Coace aluatul timp de 40 de minute pe etajeră din mijloc a cuptorului.
- • Surplusul de pâine rezistă la frigider timp de câteva zile.
Nu se recomandă să pui această pâine în prăjitorul de pâine, dar o poţi încălzi în cuptor sau într-o tigaie unsă cu puţin unt, ţinând-o la foc câte 30 de secunde pe fiecare parte.
Extrem de benefică atunci când urmezi dieta ketogenică, un regim ce vizează slăbirea prin cetoză, această pâine este delicioasă, căci are un număr redus de carbohidraţi şi zaharuri, fapt ce determină organismul să ardă grăsimile pentru a produce energie.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Brioşe în formă de bulgăre de zăpadă
REŢETA ZILEI - MARŢI: Brioșe Rudolph, un desert deosebit pentru Crăciun special pentru cei mici
T.F.S