VIDEO / Armata egipteană anunţă: A fost găsită epava avionului EgyptAir, dispărut de pe radar
Publicat pe 20.05.2016 la 12:19 Actualizat pe 20.05.2016 la 12:35
Epava avionului EgyptAir a fost găsită la 290 km nord de oraşul de coastă Alexandria. Marina egipteană efectuează căutări în zonă pentru a găsi cutiile negre şi a stabili condiţiile în care a avut loc prăbuşirea.
Epava avionului EgyptAir a fost găsită la 290 km nord de oraşul de coastă Alexandria. Marina egipteană efectuează căutări în zonă pentru a găsi cutiile negre şi a stabili condiţiile în care a avut loc prăbuşirea.
La mai bine de 24 de ore, epava avionului dispărut de pe radar, care efectua cursa Paris-Cairo, a fost găsită, potrivit abcnews.com.
Potrivit sursei citate, marina militară egipteană efectuează căutări în zonă pentru a găsi cutiile negre şi a stabili condiţiile în care a avut loc prăbuşirea. Unele obiecte care ar aparţine pasagerilor au fost găsite deja.
Ce s-a întâmplat
Un avion care a decolat de pe aeroportul Charles de Gaulle, în noaptea de miercuri spre joi, cu destinaţia Cairo, a dispărut de pe radar. La bordul aeronavei se aflau 56 de pasageri şi 10 membri ai echipajului.
Naţionalităţile persoanelor din aeronavă
Cei din aeronavă erau din diverse părţi ale lumii precum: Franţa, Egypt, Marea Britanie, Belgia, Iraq, Kuwait, Arabia Saudita, Sudan, Chad, Portugalia, Algeria şi Canada.
Tragedia avionului Boeing 777 din 8 martie 2014. Mister neelucidat încă
Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines (zborul MH370) a dispărut pe 8 martie 2014, în timp ce se deplasa din Kuala Lumpur (Malaysia) spre Beijing (China). La bordul avionului erau 239 de persoane, considerate decedate. La începutul lunii iunie, un matematician de la Universitatea A&M din Texas susţinea că este probabil ca avionul MH370 al Malaysia Airlines, care a dispărut în urmă cu 15 luni în timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur la Beijing, să fi plonjat vertical în Oceanul Indian.
Folosind "matematica aplicată" şi simulări pe calculator, matematicianul Goong Chen a stabilit că un avion care plonjează vertical în apă nu se dezintegrează. Un avion care loveşte apa la un anumit unghi, se rupe în bucăţi care se împrăştie pe suprafaţa apei. Însă unul care loveşte apa aproape vertical suferă pagube minime.