Acesta este secretul ouălor de Paşte. Fă asta şi nu o să ţi se ia vopseaua pe mâini. Bonus: cum obții culorile naturale din legume
Publicat pe 27.04.2016 la 18:08 Actualizat pe 27.04.2016 la 18:27
Mâine, conform tradiției populare, se vopsesc ouăle pentru Paște și fiecare gospodină are o misiune extrem de importantă pentru masa de duminică.
Mâine, conform tradiției populare, se vopsesc ouăle pentru Paște și fiecare gospodină are o misiune extrem de importantă pentru masa de duminică.
În primul rând, ceea ce trebuie să știi despre alegerea ouălor pentru a fi cele mai bune, este să le cumperi pe cele albe pentru a prinde culoarea.
Ca să nu ți se spargă în timpul fierberii, tot ce trebuie să faci este să adaugi în apă sare sau puțin oțet. Ca să nu fie culoarea neuniformă, este foarte important să iei fiecare ou și să îl degresezi. Astfel, cu un burete de bucătărie, spală fiecare ou înainte de a-l pune în apa de fiert.
De asemenea, secretul pentru a nu te murdări de vopsea este să adaugi în apă la fiert oțet și sare, care vor ajuta la fixarea și la uniformizarea culorii.
Îți propunem cum să vopsești ouăle în mod natural
Culoarea roșie:
Într-un litru de apă, se pun 2 sfecle roșii medii (tăiate bucăți mari). Se adaugă 2 linguri de oțet alb. Se fierb ouăle împreună cu sfecla. Verifică din când în când să nu fie prea închise la culoare. Utilizând această metodă, există riscul de a obține ouă vopsite neuniform.
O altă metodă de a vopsi ouăle roșii cu sfeclă roșie constă în obținerea unei soluții: într-un litru de apă, pune două sfecle medii tăiate bucăți, 2 linguri de oțet (alb) și fierbe până se obține o culoare rubinie (10-15 minute). Lasă apoi la răcit. Când soluția este călduță, pune ouăle fierte și lasă-le până dobândesc culoarea pe care ți-o dorești (uneori acest proces dureaza și câteva ore). Avantajul acestei metode e uniformitatea culorii de pe ouă, potrivit reteteculinare.ro.
Culoare albastră
Ai nevoie de varză roșie
Fierbe o varză roșie în 2 l de apă și 3 linguri de oțet timp de 30 de minute. Scufundă ouăle gata fierte în soluție când aceasta nu este nici foarte fierbinte, nici călduță și lasă-le până obții culoarea dorită ( le poși ține și peste noapte).
După ce se vopsesc, ouăle se șterg cu un șervețel îmbibat în ulei pentru a le da strălucire.
Culoarea galbenă
Ouăle galbene pot fi obținute cu ajutorul cojilor de ceapă albă. Pentru 10 ouă ai nevoie de cojile de la 5 cepe mari. Acestea se pun într-un vas cu 2 litri de apă și se pun la fiert cu ouăle la foc mic (să nu crape), timp de 15 minute.
- A început Săptămâna Mare! Cum așteptăm Paștele și ce trebuie să facem în fiecare zi. Tradițiile de care e bine să iei seamă
- Ții dieta Dukan? Trebuie să încerci această rețetă de cozonac de Paște! E gata în 90 de minute și te lingi pe degete