Adevărul despre Prinţul Nicolae şi incidentul de la Casa Regală! Ce s-a întâmplat, de fapt, la poarta Reşedinţei Regale? Cine vrea să creeze o diversiune?

+2 click pentru
galerie

Principele Nicolae şi Regele Mihai, în perioada în care aveau o relaţie cordială © facebook

Ultimele zile sunt grele pentru Casa Regală din România. După ce Regele Mihai a fost externat şi a avut parte şi de ultima împărtăşanie, la reşedinţa sa, a avut loc şi un incident care îl implică pe Prinţul Nicolae. Dacă privim însă cu obiectivitate, vedem că lucrurile nu par a fi chiar aşa cum sunt ele transmise. 

Ultimele zile au fost complicate pentru Casa Regală. Totul a început pe 6 noiembrie când s-a făcut anunţul oficial: că starea Regelui Mihai s-a agravat. Spynews.ro vă spunea toate detaliile despre starea lui de sănătate aici. 

Apoi, pe 8 noiembrie, un alt anunţ venea din partea Casei Regale. Un preot i-a făcut Regelui ultima împărtăşanie.  Ce a urmat însă a întrecut orice imaginaţie. Nepotul Regelui, fostul prinţ Nicolae, a vrut să intre cu forța în casă și s-a luat la bătaie cu mai mulți angajați. Spynews a povestit incidentul pas cu pas, aşa cum a fost el comunicat chiar de către reprezentanţii Casei Regale. 

După toate reacţiile din partea tuturor părţilor, se ridică multe semne de întrebare. Analistul politic Sorin Roşca Stănescu a făcut o analiză a faptelor. Iată ce spune acesta pe www.sroscas.ro: 

1). Regula de fier a Caselor Regale din întreaga lume este discreția. Respectată cu sfințenie chiar și atunci sau mai ales atunci când există conficte în interiorul familiei. Pentru a doua oară în istoria recentă, discreția a fost abandonată iar cazul a fost făcut public în mod oficial printr-un comunicat.

2). Anterior zilei de Sfântul Mihail și Gavril și a ceea ce s-a petrecut la reședința Majestății sale din Elveția, Casa Regală a mai fost zguduită de un scandal generat de ”excomunicarea” neașteptată a Prințului Nicolae, motivul invocat fiind legat de comportamentul inadecvat al acestuia, în subsidiar sugerându-se opiniei publice că, în urma unei idile amoroase cu o tânără din România, aceasta ar fi rămas însărcinată. Ulterior, s-a născut un copil dar tânăra a refuzat solicitarea Prințului Nicolae de a se stabili pe cale legală paternitatea. Întreg acest episod este învăluit într-un mare mister. Cea mai mare parte a opiniei publice s-a plasat de partea Prințului Nicolae, considerând că el a fost îndepărtat brutal din motive ținând nu atât de comportamentul său ci, mai degrabă, de succesiunea la tron.

3). Dacă Prințul Nicolae a dorit să-și vadă, poate pentru ultima dată, bunicul, această solicitare este cât se poate de omenească și de legitimă. Chiar Sfânta Împărtășanie săvârșită miercuri înseamnă o reconciliere a Majestății Sale cu toată lumea. Chiar dacă ar fi existat la un moment dat o ruptură între Majestatea Sa și Prințul Nicolae. Trebuie să precizez într-o paranteză că în opinia publică din Româna s-a vehiculat insistent scenariul conform căruia Regele Mihai, aflat într-o stare extrem de precară a sănătății sale, ar fi fost manipulat din motive de succesiune de către Radu Duda, soțul Principesei Margareta, al cărui statut de prinț este pus sub semnul întrebării de Casele Regale ale Europei dar și de către români.

4). Admițând că Prințul Nicolae ar fi fost extrem de insistent în dorința sa de a-și vedea bunicul, din imaginile prezentate de televiziuni rezultă că în reședința Regeui Mihai nu se putea pătrunde decât spărgând o poartă groasă de lemn, vreun perete exterior sau vreo fereastră. Ceea ce nu s-a întâmplat. Prințul Nicolae a fost singur și nu a avut la dispoziție vreun buldozer sau altă unealtă cu ajutorul căreia să violeze clădirea. Iar dincolo de altercațiile verbale, cele de natură fizică nu ar fi putut să aibă loc decât dacă persoanele care susțin că au fost agresate ar fi ieșit în stradă. Îmi este greu să înțeleg, fără o explicație plauzibilă, ce ar fi căutat în stradă infirmierele al căror loc era lângă căpătâiul Regelui.

5). De ce plângerea penală împotriva Prințului Nicolae a fost semnată de domnul Radu Duda și nu de către cea mai îndreptățită persoană să facă acest lucru, Principesa Margareta, în calitatea oficială pe care o are de custode al Casei Regale?

6). Ca și în România, și în Elveția legea penală prevede că plângerile în cazul agresării unor persoane se fac de către părțile vătămate și în niciun caz de un reprezentant, fie el și ales al acestora. Din informțiile oficiale care ne-au fost furnizate, nu rezultă decât existența unei singure plângeri, formulate și semnate de Radu Duda.

Regele Mihai al României este ultimul personaj central rămas în viață al evenimentelor care au zguduit planeta în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și după. Este singurul mareșal pe care l-a avut și îl mai are România, după judecarea și executarea lui Ion Antonescu. Regele Mihai a fost singura personalitate politică de prim rang din Europa Centrală și de Est care, timp de trei ani, s-a împotrivit instaurării comunismului. A abdicat sub amenințarea pistolului și a șantajului legat de trasformarea protestelor anticomuniste într-o baie de sânge. A trăit modest și demn. An de an, a încercat să-și încurajeze poporul pe vremea comunismului și a făcut toate demersurile posibile pe lângă reprezentanții marilor puteri pentru a-i ușura soarta. A jucat un rol cheie în intrarea României în NATO, Regele transformându-se, în mod voluntar, în cel mai important și cel mai autorizat ambasador al statului român pe lângă statele monarhice ale Europei.

Și iată în ce se transformă astăzi, la finalul unei vieți eroice, trăite cu un curaj și o demnitate exemplare, Casa Regală a României, în care monarhiștii și-au pus toate speranțele. Asistăm cu dezgust și dezamăgire la excreșcențele unei lupte interne pentru putere, pentru succesiune și, probabil, pentru bani.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro