Adrian Sârbu nu este singurul care a beneficiat de o vizită la dentist de ziua de naştere! Dovada că "scăparea" Poliţiei nu este un caz izolat!
Publicat pe 24.04.2015 la 00:02 Actualizat pe 23.04.2015 la 23:29
Omul de afaceri a fost surprins plimbându-se fără cătuşe prin Bucureşti, deşi se află oficial în arest preventiv.
Omul de afaceri a fost surprins plimbându-se fără cătuşe prin Bucureşti, deşi se află oficial în arest preventiv.
La scurt timp după difuzarea imaginilor, la Antena 3, autorităţile "au dispus cercetarea disciplinară a mai multor cadre" şi "s-a ajuns la concluzia că s-ar fi încălcat dispoziţiile IGPR, mai exact, modalitatea prin care o persoană este transportată". O scăpare nefericită din punctul de vedere al şefilor Poliţiei. Numai că lucrurile nu sunt chiar atât de simple, iar cazul cere o anchetă de amploare.
Adrian Sârbu nu este singurul ştab care beneficiază de o vizită la dentist fix de ziua de naştere. Presa a mai relatat un astfel de episod, în noiembrie 2001. Fostul colonel SPP, Gheorghe Truţulescu, unul dintre capii reţelei de contrabandă de pe Aeroportul Otopeni, condamnat în dosarul Ţigareta II, a fost şi el - pe vremea când se afla în spatele gratiilor - beneficiarul unei vizite la dentist, întâmplător, de ziua lui. În loc de un tratament la premolari, Truţulescu a fost întâmpinat de mai mulţi prieteni şi o petrecere surpriză. Este exact ceea ce trebuie să lămurească Inspectoratul general al Poliţiei Române şi în cazul lui Adrian Sârbu.
Omul de afaceri a fost fotografiat coborând din duba poliţiei şi mergând relaxat, alături de un poliţist spre o locuinţă din cartierul Primăverii. O simplă vizită la dentist, potrivit Poliţiei, pe 18 aprilie, ziua în care milionarul împlinea 60 de ani. Omul de afaceri are mâinile în buzunar, iar cel care ar fi trebuit să îl păzească era la cel puţin un pas în urma sa. În apropiere este parcată o maşină a unei societăţi de catering. La ieşire, milionarul are o sticlă de plastic în mână.
Sârbu se află în arest preventiv din 4 februarie. El este acuzat de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul produs de acesta la bugetul de stat s-ar ridica la peste 23 de milioane de lei.
Citeşte şi Război pe Casa Poporului! Ce se întâmplă acum cu celebra clădire