Alege să mănânci sănătos! Învaţă să recunoști legumele injectate
Publicat pe 20.10.2014 la 09:25 Actualizat pe 20.10.2014 la 10:01
Cu toții știm că majoritatea legumelor care se găsesc pe piață sunt injectate cu îngrășăminte sau stimulatori de creștere chimici, dar nu putem să le recunoaștem așa ușor.
Cu toții știm că majoritatea legumelor care se găsesc pe piață sunt injectate cu îngrășăminte sau stimulatori de creștere chimici, dar nu putem să le recunoaștem așa ușor.
Producătorii la un nivel mai mic vor să intre în marile magazine, ca să aibă unde să vândă marfa la un preț convenabil, dar condițiile pe care le impun retailerii îi determină pe mulți agricultori să folosească agenți chimici care au funcția de a forța creșterea legumelor. În acest mod, legumele sunt tari și fără gust.
Este bine de știut că marfa din marile magazine nu este neapărat mai „nesănătoasă” decât cea de la piață, deoarece și agricultorii care vând în piețe fac același lucru. Pesticidele pot fui depistate doar de analizele de laborator.
„Roșia verde este pusă la frig chiar și trei luni, i se dă un gaz de coacere și codița rămâne verde și pare sănătoasă. Însă, roșia forțată la coacere nu are gust și aromă și este tare”,a explicat Simion Bob, pentru evz.ro.
A. B.
Foto: Hepta
Citește și:
Ştiai că poţi slăbi mâncând vinete? Cum trebuie să le găteşti pentru un rezultat garantat
ATENŢIE la fructe! Îţi pot sabota dieta! Ce nu ştiai despre curele de slăbire