Alertă la Buzău! Meningita West Nile, confirmată în cazul a două persoane!

Un bărbat şi o femeie din judeţul Buzău au fost diagnosticaţi ca purtători ai virusul West Nile.

Potrivit Direcţia de Sănătate Publică Buzău, un caz de meningită cu virus West Nile a fost confirmat la un bărbat de 36 de ani din municipiul Buzău, iar al doilea la o femeie de 74 de ani din Amaru. Este vorba de forme moderate sau uşoare de boală. Un al treilea pacient nu este confirmat oficial în condiţile în care medicii aşteaptă de la Bucureşti rezultatul unor probe. Cei doi pacienţi se află în afara oricărui pericol.  În judeţul Buzău, nu au mai apărut cazuri de meningită cu virus West Nile din anul 2012.

Autorităţile din Buzău sunt în alertă pentru prevenirea apariţiei cazurilor de meningită. Au fost anunţate toate instituţiile care trebuie să acţioneze în astfel de situaţii: primăriile care se ocupă de dezinsecţie, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, dar şi Centrul de Transfuzii Sanguine, întrucât timp de o lună persoanele care provin din zonele în care s-au înregistrat îmbolnăvirile nu mai au voie să doneze sânge.

Citeşte şi

Marcel Toader, lovitură la o săptămână de la nuntă! Ce trebuie să-i facă Anamariei Ferentz

Şi umilit, şi cu banii luaţi! Ce s-a întâmplat cu Adrian Mutu după ce a fost făcut praf de fostul său partener de afaceri!


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro