Alina Bica, suspendată din funcţia de procuror

Fosta şefă a DIICOT a fost trimisă în judecată de DNA, săptămâna trecută, într-un nou dosar, în care este acuzată că a luat mită pentru clasarea dosarului în care este implicat omul de afaceri Horia Simu.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât astăzi suspendarea Alinei Bica din funcţia de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a trimiterii acesteia în judecată. Alina Bica este acuzată de luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu.
În dosar, a fost deferit justiţiei şi omul de afaceri Horia Simu pentru dare de mită, arestat preventiv în altă cauză.
"La 8 noiembrie 2014, Alina Bica, în calitate de procuror şef al DIICOT, a primit, pentru sine, în mod indirect, printr-un intermediar (martor denunţător în cauză), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la Şerban Pop. Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost dată de omul de afaceri în tranşe, pe parcursul a opt luni, în cursul anului 2014, inculpatului Pop, pentru ca acesta să o remită în scopul menţionat mai sus", susţin procurorii DNA.

Citeşte şi

Ziua cea mare pentru Adriana Bahmuţeanu şi Silviu Prigoană! Decizia îi priveşte pe copiii celor doi

PAPARAZZI! Primele imagini cu Alina Vidican după ce a născut! Uite cât de bine arată proaspăta mămică


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro