Ardei umpluţi cu spanac şi seminţe de quinoa
Publicat pe 24.11.2017 la 09:59 Actualizat pe 24.11.2017 la 10:05
Ardeii umpluţi cu spanac şi seminţe de quinoa, un preparat plin de gust şi sănătos ce se găteşte uşor.
Ardeii umpluţi cu spanac şi seminţe de quinoa, un preparat plin de gust şi sănătos ce se găteşte uşor.
- Încearcă și: Pizza cu legume şi mozzarella
INGREDIENTE:
- O cană de seminţe de quinoua;
- Două căni de supă de legume;
- Cinci ardei graşi;
- Două linguriţe de ulei de măsline;
- 50 de grame de frunze de spanac;
- Trei căţei de usturoi, tocaţi mărunt;
- 1/2 linguriţă de busuioc proaspăt;
- 1/2 linguriţă de sare;
- 350 de grame de anghinare;
- Două linguriţe de pătrunjel;
- 100 de grame de brânză mozzarella;
- 1/2 cană de iaurt;
- Încearcă și: Salată de paste cu bacon, roșii cherry și spanac
- Încearcă și: Chec cu banane şi fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Într-o oală mare, se adaugă seminţele de quinoua şi supa de legume şi se lasă să fiarbă, la foc mediu. După ce supa dă în clocot se pune capacul la oală şi se găteşte timp de aproximativ 12 minute până ce lighidul este absorbit în totalitate. Apoi se îndepărtează de pe foc, se amestecă cu ajutorul unei furculiţe şi se lasă deoparte tipm de 15 minute.
Se preîncălzeşte cuptorul la o teperatură de 170 de grade şi se tapetază cu unt sau ulei de măsline o tavă de copt. Într-o tavă mare, se încălzeşte uleiul de măsline şi se adaugă frunzele de spanac, usturoiul, busuiocul, sarea şi piperul. Se călesc timp de aproximativ două minute până ce frunzele de spanac se înmoaie. Se îndepărtează tigaia de pe aragaz, iar apoi se adaugă seminţele de quinoua, pătrunjelul, brânza mozzarella şi iaurtul grecesc. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect.
Se taie ardeii pe jumătate şi umplu cu compoziţia de quinoua. Se aşează ardeii în tava de copt şi se asezonează cu ulei de măsline, folosind un spray de gătit. Tava de copt se inveleşte în folie de aluminiu şi se introduce în cuptor. Se gătesc timp de aproximativ 30 de minute. Apoi se îndepărtează folia, se presară restul de brânză şi se reintruduce tava în cuptor pentru timp de de 10 minute până ce brânza se topeşte complet. Se servesc imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.