Chec cu banane şi fulgi de ciocolată
Publicat pe 21.11.2017 la 09:59 Actualizat pe 21.11.2017 la 10:05
Checul cu banane şi fulgi de ciocolată, bun de te lingi pe degete. Acest preparat este un adevărat deliciu, uşor de gătit şi foarte gustos. Te vei îndrăgosti iremediabil de acest desert.
Checul cu banane şi fulgi de ciocolată, bun de te lingi pe degete. Acest preparat este un adevărat deliciu, uşor de gătit şi foarte gustos. Te vei îndrăgosti iremediabil de acest desert.
- Încearcă şi: Prăjitură cu ciocolată și mentă
INGREDIENTE:
- Trei banane;
- Un ou;
- 1/3 cană de iaurt;
- Două linguri de ulei de cocos;
- 1/3 cană de zahăr brun;
- 1/4 cană de sirop de arţar;
- O lingură de esenţă de vanilie;
- O linguriţă de bicarbonat de sodiu;
- 1/2 linguriţă de scorţişoară;
- 1/4 linguriţă de sare;
- 1 1/2 căni de făină albă;
- 50 de grame de fulgi de ciocolată;
- Încearcă şi: Budincă de vanilie și ciocolată
- Încearcă şi: Tartă de căpșuni cu cremă de brânză
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 170 de grade şi se tapetează cu hârtie de copt o tavă. Într-un castron mare, se pisează bananele, apoi se adaugă oul, iaurtul, uleiul, zahărul brun, siropul de arţar şi vanilia. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină şi se obţine o compoziţie omogenă. Se adaugă sarea şi scorţişoara şi se amestecă până ce acestea se integrează perfect. Se adaugă treptat făina, amestecând constant până ce aceasta se integrează perfect. La final se adaugă fulgii de ciocolată şi se frământă pânp ce se combină cu restul ingredientelor. Amestecul obţinut se pune în tavă şi se introduce la cuptor. Se găteşte timp de 50-60 de minute până ce compoziţia se rumeneşte. După ce checul este gata se lasă timp de 15 minute să se răcească înainte de servire.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.