Prăjitură cu ciocolată și mentă
Publicat pe 13.11.2017 la 09:59 Actualizat pe 13.11.2017 la 10:17
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert special, această reţetă este cea mai indicată. Prăjitura cu ciocolată și mentă este cu siguranţă pe placul tuturor. Un preparat uşor de gătit ce are un gust demenţial.
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert special, această reţetă este cea mai indicată. Prăjitura cu ciocolată și mentă este cu siguranţă pe placul tuturor. Un preparat uşor de gătit ce are un gust demenţial.
Încearcă și: Desert rapid şi delicios! Prăjitura cu banane şi scorțișoară
INGREDIENTE:
- 3/4 ceașcă de unt nesărat;
- 100 de grame de ciocolată neagră;
- Trei ouă:
- 1/2 linguriță de extract de vanilie;
-1 1/2 căni de zahăr:
- 1/2 cană de făină integrală;
- 1/4 cană de făină albă;
- Pentru crema de mentă -
- Trei linguri de unt;
- 1 1/2 cani de zahăr pudră
-1 1/2 linguri de lapte
- 3/4 linguriță extract de mentă;
- 1/4 lingură de colorat alimentar verde
-Pentru toppingul de ciocolată-
-50 de grame de ciocolată;
-1 1/2 linguri unt nesărat topit;
Încearcă și: Un desert pe gustul tuturor! Cheesecake cu ciocolată
Încearcă și: Budincă de vanilie și ciocolată
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la o temperatură de 180 de grade și se tapetează o tavă de copt cu ulei sau făină și lăsă deoparte. Într-un castron, se topește untul cu ciocolata. Se amestecă continuu și se urmărește cu atenție, astfel încât ciocolata sa nu se ardă. Când ciocolata s-a topit se îndepărtează de pe sursa de căldură și amestecă până când este netedă.Se lasă deoparte până se răceaște complet. Odată ce ciocolata s-a răcit, se adăugă ouăle, unul câte unul, amestecând constant. Se adăugă extractul de vanilie și zahărul, amestecând bine.Apoi se adaugă făina de grâu integral și făina albă și se amestecă până ce se întegrează toate ingredientele. Se toarnă uniform în tava preparată și coace timp de 20-25 de minute. Apoi se lasă să se răcească complet.
Într-un castron mediu se mixeză cele trei linguri de unt moale și zahăr pudră împreună. Se adaugă laptele și menta, apoi se pune colorantul alimentar. Se toarnă peste baza de ciocolată răcită.
Se topește ciocolată și untul, amestecând până când se netezesc. Se adaugă peste stratul de mentă rece, apoi se întinde cu o spatulă, acoperind ușor suprafața cu un strat mai mare. Se refrigerează timp de 30 de minute înainte e servire.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.