Un desert pe gustul tuturor! Cheesecake cu ciocolată
Publicat pe 01.10.2017 la 09:59 Actualizat pe 01.10.2017 la 10:46
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios și totodată fresh, acest preparat este soluția perfectă. Cheesecake cu ciocolată, o prăjitură ce are un gust deosebit și care este cu siguranță pe gustul tuturor.
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios și totodată fresh, acest preparat este soluția perfectă. Cheesecake cu ciocolată, o prăjitură ce are un gust deosebit și care este cu siguranță pe gustul tuturor.
- Încearcă și: Un preparat sănătos! Salată cu somon, avocado și ou
INGREDIENTE:
-Pentru Blat-
- Patru linguri de unt;
- Cinci linguri de pudră de cacao;
- Trei linguri de zahăr;
- O linguriță de esență de vanilie;
- 1 ½ căni de fărâmituri de biscuiți de graham;
- ½ ceașcă de nuci;
- ¾ ceașcă de fulgi de nucă de cocos;
- Încearcă și: Paste cu creveți în sos de roșii
-Pentru cremă-
- 250 de grame de cremă de brânză;
- Patru ouă;
- 1 ½ cești de zahăr;
- 1/3 ceașcă de smântână;
- Trei lingurițe de esență de vanilie;
- Încearcă și: Mousse de ciocolată cu avocado
-Pentru glazură-
- O ceașcă de fulgi ciocolată semi-dulce;
- O ceașcă de frișcă lichidă;
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la o temperatură de 180 de grade. În vasul unui blender se pun biscuiții sfărâmați, nucile, fulgii de nucă de cocos, pudra de cacao și zahărul. Se mixează până ce toate ingredientele se combină perfect. Se adaugă vanilia și untul topit și se amestecă până se obține un aluat omogen. Compoziția obținută se așează, în mod uniform, într-o tavă de copt rotundă. Se introduce în cuptorul încins și se gătește timp de aproximativ cinci minute.
În alt vas se adaugă crema de brânză și se mixează până ce aceasta devine pufoasă. Se adaugă ouăle și se amestecă până ce acestea se combină perfect. Se adaugă smântâna, zahărul și vanilia și se mixează până ce se obține o cremă omogenă. Se toarnă în mod uniform peste blatul copt. Se introduce în cuptor și se gătește timp de aproximativ 55-60 de minute. După ce acesta este gata se lasă să se răcească complet, iar apoi se refrigerează timp de două ore.
Se topesc fulgii de ciocolată în cuptorul cu micounde, aproximativ 1-2 minute. Se adaugă frișca lichidă și se amestecă până ce aceasta se combină complet cu ciocolata topită. Amestecul obținut se întinde peste crema de brânză. Se refrigerează timp de 30 de minute înainte de servire.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.