Un desert crocant şi delicios! Prăjitură cu caramel şi alune
Publicat pe 16.09.2017 la 09:59 Actualizat pe 16.09.2017 la 10:11
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei apropiaţi cu o prăjitură crocantă şi delicioasă această reţetă este soluţia perfectă. În aproximativ 30 de minute poţi obţine o reţetă nemaipomenit de gustoasă şi cu siguranţă pe gustul tuturor.
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei apropiaţi cu o prăjitură crocantă şi delicioasă această reţetă este soluţia perfectă. În aproximativ 30 de minute poţi obţine o reţetă nemaipomenit de gustoasă şi cu siguranţă pe gustul tuturor.
INGREDIENTE:
- 500 de grame de zahăr;
- 120 de grame de unt;
- 340 grame de caramel;
- 150 grame de mix de budincă;
- 1/2 ceaşcă de lapte;
- Un ou;
- 150 grame de nuci;
- 150 grame de caju;
- O lingură de esenţă de vanilie;
- 200 de grame de ciocolată;
- Încearcă şi: Budincă de orez cu stafide şi scorţişoară
Mod de prepare:
Se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 170 de grade. Într-un bol se combină zahărul, budinca, untul şi oul. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect şi se obţine un aluat omogen. Apoi se aşează compoziţia obţinută într-o tavă de copt şi se introduce în cuptor. Se coace timp de 20 e minute. Între timp, într-o cratiţă mare se combină caramelul şi laptele. Se şine la foc mediu până ce caramelul se topeşte complet şi se obţine un un amestec cremos. Se îndepărtează tigaia de pe foc şi se adaugă esenţa de vanilie. Crema obţinută se toarnă în mod uniform peste aluat. Deasupra se presară alunele şi caju-ul. Se lasă să se răcească complet înainte de servire.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.