Budincă de orez cu stafide şi scorţişoară
Publicat pe 10.09.2017 la 09:59 Actualizat pe 10.09.2017 la 10:53
Budinca de orez cu stafide şi scorţişoară, un desert delicios şi aromat ce se prepară foarte repede. Cu siguranţă acest preparat te va cuceri de la prima degustare.
Budinca de orez cu stafide şi scorţişoară, un desert delicios şi aromat ce se prepară foarte repede. Cu siguranţă acest preparat te va cuceri de la prima degustare.
- Incearcă şi: Un prânz dietetic! Supă de somon cu praz
INGREDIENTE:
- Două ceşti de apă;
- Un baton de scorţişoară;
- O ceaşcă de orez;
- O linguriţă de coajă de lămâie rasă;
- Un litru de lapte;
- 150 grame de zahăr;
- 1/4 linguriţă de sare;
- Patru gălbenuşuri;
- 1/2 linguriţă de esenţă de vanilie;
- 50 de grame de stafide;
- Încearcă şi: Un burger tradiţional sârbesc! Pljeskavica
- Încearcă şi: Paste fettuccine cu ciuperci şi usturoi
Mod de preparare:
Într-o oală medie se pun cele două căni de apă şi se lasă la fiert, la temperatură medie. Se adaugă batonul de scorţişoară şi coaja de lămâie. Se acoperă oala şi se lasă la fiert timp de cinci minute. Apoi se adaugă orezul şi se lasă la foc mediu timp de 20 de minute. Se adaugă laptele, zahărul şi sarea. Se fierbe la căldură medie, amestecând frecvent, până ce lichidul începe să se omogenizeze, aproximativ 20-25 de minute. Într-un castron se amestecă gălbenuşurile de ou, se adaugă esenţa de vanilie şi câteva linguri de orez fierbinte. Apoi se adaugă peste restul compoziţiei şi se amestecă împreună cu stafidele. Se sezonează cu scorţişoară şi cu stafidele rămase. Se serveşte imediat, cald.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.