Un burger tradiţional sârbesc! Pljeskavica
Publicat pe 08.09.2017 la 09:59 Actualizat pe 09.09.2017 la 09:55
Un preparat plin de savoare originar din Serbia. Pljeskavica, un burger plin de gust ce se prepară foarte uşor. Cu siguranţă te va cuceri de la prima degustare.
Un preparat plin de savoare originar din Serbia. Pljeskavica, un burger plin de gust ce se prepară foarte uşor. Cu siguranţă te va cuceri de la prima degustare.
- Încearcă şi: Burger de pui cu guacamole şi sos barbecue
INGREDIENTE:
- 800 de grame de carne tocată de vită;
- O linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de nucşoară;
- O linguriţă de piper;
- O ceapă, tocată mărunt;
- 2-3 căţei de usturoi, tocaţi;
- 1/2 linguriţă de chimen;
- 1/2 linguriţă de coriandru;
- 1/2 linguriţă de scorţişoară;
- O lingură de ulei vegetal;
- Patru chifle;
- Maioneză;
- Salată verde;
- O roşie marie, feliată;
- 1/2 ceapă;
- Ajvar (zacuscă sârbească);
- Încearcă şi: Supă de legume cu pui şi cremă de brânză
Mod de preparare:
Într-o tigaie se încolzeşte uleiul vegetal şi se adaugă ceapa. Se căleşte aproximativ un minut. Într-un bol mare se adaugă carnea tocată, usturoiul, ceapa călită şi condimentele. Se frământă energic aproximativ 10 minute până toate ingredientele se combină perfect şi se obţine o compoziţie omogenă. Din compoziţia obţinută se formează chiftele de aproximativ 150 de grame. Acestea se lasă timp de două ore la la frigider.
Se încălzeşte o plită la foc mediu şi se gătesc chiftelele timp de aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Chiflele se taie în două pe orizontală şi se prăjesc pe plita încinsă timp de aproximativ un minut.
Pe o jumătate de chiflă se întinde în mod uniform maioneza, peste aceasta se adaugă salata tocată mărunt şi se aşează chifteaua . Peste carene se aşează câteva felii de roşii şi inele de ceapă. Cealaltă jumătate de chifă se unge cu ajvar şi se aşează deasupra. Se serveşte imediat.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.