Un burger tradiţional sârbesc! Pljeskavica
Publicat pe 08.09.2017 la 09:59 Actualizat pe 09.09.2017 la 09:55
Un preparat plin de savoare originar din Serbia. Pljeskavica, un burger plin de gust ce se prepară foarte uşor. Cu siguranţă te va cuceri de la prima degustare.

http://cookingtheglobe.com
Un preparat plin de savoare originar din Serbia. Pljeskavica, un burger plin de gust ce se prepară foarte uşor. Cu siguranţă te va cuceri de la prima degustare.
- Încearcă şi: Burger de pui cu guacamole şi sos barbecue
INGREDIENTE:
- 800 de grame de carne tocată de vită;
- O linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de nucşoară;
- O linguriţă de piper;
- O ceapă, tocată mărunt;
- 2-3 căţei de usturoi, tocaţi;
- 1/2 linguriţă de chimen;
- 1/2 linguriţă de coriandru;
- 1/2 linguriţă de scorţişoară;
- O lingură de ulei vegetal;
- Patru chifle;
- Maioneză;
- Salată verde;
- O roşie marie, feliată;
- 1/2 ceapă;
- Ajvar (zacuscă sârbească);
- Încearcă şi: Supă de legume cu pui şi cremă de brânză
Mod de preparare:
Într-o tigaie se încolzeşte uleiul vegetal şi se adaugă ceapa. Se căleşte aproximativ un minut. Într-un bol mare se adaugă carnea tocată, usturoiul, ceapa călită şi condimentele. Se frământă energic aproximativ 10 minute până toate ingredientele se combină perfect şi se obţine o compoziţie omogenă. Din compoziţia obţinută se formează chiftele de aproximativ 150 de grame. Acestea se lasă timp de două ore la la frigider.
Se încălzeşte o plită la foc mediu şi se gătesc chiftelele timp de aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Chiflele se taie în două pe orizontală şi se prăjesc pe plita încinsă timp de aproximativ un minut.
Pe o jumătate de chiflă se întinde în mod uniform maioneza, peste aceasta se adaugă salata tocată mărunt şi se aşează chifteaua . Peste carene se aşează câteva felii de roşii şi inele de ceapă. Cealaltă jumătate de chifă se unge cu ajvar şi se aşează deasupra. Se serveşte imediat.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.