Un desert fresh şi aromat! Atenţie, creează dependenţă!
Publicat pe 11.09.2017 la 09:59 Actualizat pe 11.09.2017 la 10:00
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei apropiaţi cu un desert plin de arome şi totodată fresh această reţetă este soluţia perfectă. Atenţie, creează dependenţă!
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei apropiaţi cu un desert plin de arome şi totodată fresh această reţetă este soluţia perfectă. Atenţie, creează dependenţă!
- Încearcă şi: Budincă de orez cu stafide şi scorţişoară
INGREDIENTE:
- O lingură de gelatină;
- 1/4 pahar de apă rece;
- Două ceşti de frişcă lichidă;
- 3/4 cană de zahăr granulat;
- O cană de iaurt grecesc;
- O ceşcă de smântână;
- O lingură de esenţă de vanilie;
- 100 de grame de zmeură şi afine;
- Sos de zemură;
- Două linguri de amidon de porumb;
- Încearcă şi: Tartă cu mascarpone şi fructe de pădure
Mod de preparare:
Se amestecă gelatina cu apa rece. Apoi se adaugă frişca şi zahărul şi se găteşte la foc mediu timp de aproximativ cinci minute. Se trasferă într-un bol şi se lasă la răcit timp de aproximativ 15 minute. Amestecul obţinut se combină cu iaurtul, smântâna şi esenţa de vanilie. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect şi se obţine o cremă omogenă. Compoziţia se toarnă apoi în cupe individuale.
- Încearcă şi: Fantezie de vară! Tartă de fructe
Într-o tigaie se combină o parte din fructele de zmeură, apa şi zahărul. Se lasă la fiert timp de aproximativ 20 de minute. După ce acestea au fiert se strecoară sosul pentru a îndepărta seminţele. Seadaugă amidonul şi două linguriţe de apă. Se lasă la foc mediu aproximativ două minute până ce acesta capătă consistenţă. După ce se răceşte în totalitate se adaugă în partea superioară a fiecărei cupe cu cremă. Se asezonează cu fructe proaspete şi se serveşte imediat.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.