Tartă cu mascarpone şi fructe de pădure
Publicat pe 03.09.2017 la 09:59 Actualizat pe 04.09.2017 la 09:00
Un preparat delicios şi uşor de preparat. Dacă vrei să îi delectezi pe cei dragi cu un desert special această reţeta este soluţia perfectă. Tarta cu mascarpone şi fructe de pădure te va cuceri de la prima degustare.
Un preparat delicios şi uşor de preparat. Dacă vrei să îi delectezi pe cei dragi cu un desert special această reţeta este soluţia perfectă. Tarta cu mascarpone şi fructe de pădure te va cuceri de la prima degustare.
- Încearcă şi: Burger de pui cu guacamole şi sos barbecue
INGREDIENTE:
- Pentru blat -
- 1 ½ ceşti de făină;
- ½ ceaşcă de făină de migdale;
- O linguriţă de sare;
- Două linguriţe de zahăr pudră;
- ½ ceaşcă de unt;
- Un gălbenuş de ou;
- 1-2 linguri de apă rece;
- Încearcă şi: Supă de roşii cu tortellini
- Pentru cremă -
- ¾ ceaşcă de frişcă lichidă;
- O cutie de mascarpone, 220 de grame;
- O lingură de zahăr pudra;
- Sucul de la o lamiae;
- 450 grame de căpşuni;
- 450 grame de zmeură;
- Frunze de mentă;
- Încearcă şi: Un mic dejun altfel! Ardei cu dovleac şi ouă
- Încearcă şi: Un prânz sănătos! Somon cu mirodenii la cuptor
Mod de preparare:
Într-un castron se amestecă făină de grâu, făină de migdale, sarea şi zahărul pudră. Se adaugă untul şi se amestecă în continuare. Într-un bol se amestacă gălbenuşul cu două linguri de apă, iar apoi se adaugă peste amestecul de făină. Se frământă cu mâna pană ce se obţine un aluat omogen. Aluatul se întinde într-o tavă de copt şi se refrigerează timp de aproximativ o ora. Preîncalziti cuptorul la o temperature de 170 de grade. Se găteşte tarta timp de 12-15 minute pană ce aceasta capătă culoarea maro-aurie. Se lasă să se racescă înainte de a se adaugă crema de mascarpone.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.