Un mic dejun altfel! Ardei cu dovleac şi ouă
Publicat pe 31.08.2017 la 09:59 Actualizat pe 31.08.2017 la 10:08
Dacă vrei să îţi surprinzi persoana iubită cu un mic dejun special această reţetă este soluţia perfectă. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine o masă sănătoasă şi gustoasă.
Dacă vrei să îţi surprinzi persoana iubită cu un mic dejun special această reţetă este soluţia perfectă. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine o masă sănătoasă şi gustoasă.
- Încearcă şi: Un prânz sănătos! Somon cu mirodenii la cuptor
INGREDIENTE:
- Trei ardei graşi;
- Două linguri de unt;
- O lingură de ulei de măsline:
- Doi căţei de usturoi;
- O ceapă tocată mărunt;
- Un dovleac dulce tăiat în cubuleţe;
- Cimbru uscat;
- 1/2 linguriţă de sare;
- 1/4 pahar de whisky;
- 1/2 ceaşcă de brânză Ricotta;
- 1/4 ceaşcă de brânză feta;
- Şase ouă;
- Două ceşti de sos de marinată;
- Piper negru proaspăt măcinat;
- Încearcă şi: Un mic dejun inedit! Omletă cu broccoli şi bacon
- Încearcă şi: Muşchi de vită cu sos de vin roşu şi ciuperci
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 180 de grade. Ardeii se taie pe jumătate şi se îndepărtează seminţele. Se adaugă jumătăţile într-un vas mic cu apă şi sare şi se introduc în cuptorul cu microunde timp de cinci minute. Într-o tigaie se topeşte untul împreună cu uleiul de măsline. Se adaugă usturoiul şi se căleşte timpt de un minut. După care se adaugă ceapa şi se găteşte timp de aproximativ trei minute amestecând ocazional. Adăugaţi cubuleţele de dovleac, frunzele de cimbru şi sarea. Se găteşte timp de aproximativ cinci minute. După ce dovleacul este gătit se adaugă brânzeturile. Se toarnă sosul de marinadă într-o tavă de copt, se aşează ardeii, iar în aceştia se adaugă aproximativ jumătate de lingură din amestecul de dovleac. Se introduce tava în cuptor şi se lasă la copt timp de 10 minute. După acest timp se scoate tava din cuptor, iar în fiecare jumătate de ardei se adaugă cu grijă câte un ou. Se condimentează cu piper şi se introduce timp de 10-12 minute în cuptor, până ce ouăle sunt gata. Se serveşte imediat împreună cu sos de marinată şi brânză feta.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.