Arestări la vârf în politica românească! Încă un parlamentar a ajuns după gratii
Publicat pe 05.08.2013 la 09:20 Actualizat pe 05.08.2013 la 10:15
Istoria infracţiunilor lui Gabriel Bivolaru se derulează precum ar fi o peliculă dintr-un film cu mafioţi, din care nu lipsesc focurile de armă, închisoarea, furtul şi alte elemente "interzise".
Istoria infracţiunilor lui Gabriel Bivolaru se derulează precum ar fi o peliculă dintr-un film cu mafioţi, din care nu lipsesc focurile de armă, închisoarea, furtul şi alte elemente "interzise".
Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru a fost reţinut, seara trecută, de către procurorul Theodor Niţă, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Alături de Bivolaru au mai fost reţinute alte nouă persoane într-un dosar privind furt de produse petroliere, evaziune fiscală şi spălare de bani.
Gabriel Bivolaru, în vârstă de 45 de ani, a fost ales deputat din partea PDSR Ialomiţa în legislatura 1996-2000. În anul 1997 a mai fost cercetat şi pentru un prejudiciu de 700 de milioane de Lei creat unor societăţi la care deţinea o parte din acţiuni. În anul 2002, după șase ani de la începerea anchetei penale și după cinci amânări succesive ale pronunțării sentinței, a fost dispusă schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care a fost judecat Bivolaru, acesta fiind condamnat la trei ani de închisoare. Astfel magistrații au hotărât ca, pentru cele 22 de cecuri fără acoperire prezentate drept garanție Băncii Române de Dezvoltare, Gabriel Bivolaru nu se făcea vinovat de falsificare de monedă sau alte valori ci de înșelăciune. Pe lângă pedeapsa de trei ani închisoare, Bivolaru a mai fost condamnat de instanța supremă la încă cinci pedepse de câte doi ani de închisoare pentru uz de fals, și fals în înscrisuri sub semnătură privată. La aceste condamnări pentru falsificări de ordine de plată dar și a șapte pașapoarte sau a unor facturi hoteliere, se mai adăugau încă o pedeapsă de trei ani de închisoare pe care Bivolaru a primit-o pentru un prejudiciu de peste 76 de miliarde de lei produs la banca respectivă, prin falsificarea a 24 de ordine de plată. Sentința a fost contestată de Bivolaru, rezultatul fiind sentința finală din anul 2004 în care a fost condamnat la 5 ani de pușcărie, fiind acuzat că a prejudiciatinsituţia bancară cu peste 22 de miliarde de lei.