Aroganţă maximă! Cum face bani un medic judecat în "Scandalul silicoanelor" A scăpat de arest şi s-a apucat din nou să opereze vedete
Publicat pe 13.10.2014 la 00:02 Actualizat pe 12.10.2014 la 23:43
Ina Isac, unul dintre medicii judecaţi pentru că efectuau operaţii estetice ilegale la Spitalul de Arşi, a revenit în forţă în câmpul muncii.
Ina Isac, unul dintre medicii judecaţi pentru că efectuau operaţii estetice ilegale la Spitalul de Arşi, a revenit în forţă în câmpul muncii.
Cu toate că a trecut prin arest şi este judecată pentru fapte grave, alături de alte 63 de persoane, dr. Ina Isac a revenit în sistemul medical şi operează vedete, încercând probabil să strângă bani pentru a scăpa de condamnare. Contactată de un reporter incognito care s-a dat drept pacient, dr. Ina Isac a mărturisit că, de ceva timp, nu mai lucrează la Spitalul de Arşi. A omis să spună însă de ce nu mai lucrează în clinica de stat: pentru că are un dosar penal pe rol. Aşa că acum îşi invită clienţii la cabinetul particular. "Vă aştept la cabinetul meu particular, lunea sau vinerea. Preţul unei consultaţii este de 150 de lei. După aceea, discutăm...", a explicat dr. Isac. Un lucru interesant de aflat pentru anchetatori ar fi unde efectuează în prezent dr. Isac intervenţiile chirurgicale, dacă ţinem cont de faptul că la cabinet există doar câteva scaune şi un birou, locul fiind destinat doar consultaţiilor sau intervenţiilor non-invazive. Înainte de scandalul penal lucrurile erau mult mai simple: pacienţii erau consultaţi la cabinetul particular, iar operaţiile erau efectuate la Spitalul de Arşi, pe banii statului.
Manevre cu bani publici
Potrivit anchetatorilor, medicii penali - printre care şi dr. Ina Isac - efectuau operaţii estetice la Spitalul de Arşi pe care le raportau drept alt tip de intervenţii la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) pentru a fi decontate. Medicii vizaţi pretindeau mită sume cuprinse între 450 şi 3.400 de euro, în funcţie de tipul intervenţiei, banii fiind împărţiţi între membrii echipei operatorii, iar în cazul în care raportărilor acestora erau validate, CASMB deconta aproape 5.000 de lei pe operaţie. Suspecţii, medici în specialitatea chirurgie plastică, reconstructivă şi estetică, ofereau consultaţii pacienţilor care doreau efectuarea unor operaţii estetice, atât în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Arsuri, cât şi în cadrul unor clinici private, au mai spus anchetatorii. "În discuţiile purtate, suspecţii le comunicau pacienţilor că pot opta pentru efectuarea intervenţiei în spitalul public sau într-o clinică privată, prezentându-le avantajele financiare (un preţ mai mic) de care ar fi beneficiat în cazul în care intervenţia s-ar fi realizat într-o unitate spitalicească publică. În situaţiile în care pacienţii optau pentru efectuarea intervenţiei în spital, astfel cum le indicau suspecţii, se întocmea documentaţia medicală în care erau menţionate un diagnostic şi un tip de intervenţie medicală nereale", a mai arătat Parchetul Tribunalului Bucureşti. Ulterior, pe baza acestor documente falsificate, se întocmeau raportările către Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti (SNSPMPDSB), prin care se solicita decontarea serviciilor medicale.
Citeste si: