Astăzi sărbătorim! Mulţi bărbaţi poartă numele acesta

Ziua de azi este una importantă pentru mulţi reprezentanţi ai sexului masculin. Dacă ai prieteni care poartă acest nume, ar trebui să te grăbeşti cu urarea!

Astăzi este celebrat sfântul Iacob denumit şi fratele Domnului, deoarece el a fost fiul Dreptului Iosif, Logodnicul Fecioarei Maria. Mama lui, Salomeea, era ruda Maicii Domnului, iar Iosif ajunge să fie logodnicul MAriei la bătrâneţe, după moartea soţiei. Sfântul Iacob a călătorit în Egipt împreună cu tatăl său Iosif, Fecioara Maria şi Pruncul, în vremea în care Irod căuta să-L omoare pe Hristos.

Acesta a fost primul episcop al Ierusalimului şi a alcătuit prima slujbă a Sfintei Liturghii, variantă prelucrată ulterior. Sfântul Iacob a convertit mulţi iudei şi elini la credinţa creştină. Când Anania a ajuns Mare Arhiereu, a hotărât să-l ucidă. Conform Tradiţiei, bătrânii iudeilor i-au spus lui Iacob să se urce pe aripa templului şi să predice de acolo împotriva lui Hristos. Acesta a urcat, dar în loc să zică ce fusese obligat să spună, a mărturisit în faţa celor prezenţi că Hristos este Fiul lui DUmnezeu. După asta, acesta a fost aruncat de pe zidurile templului din Ierusalim şi ucis cu pietre.

Tot astăzi îi mai pomenim pe:

  • Sfântul Cuvios Ignatie, patriarhul Constantinopolului;
  • Sfântul Cuvios Macarie Romanul;
  • Sfântul Cuvios Nichifor;
  • Sfântul Cuvios Petronie a doi sfinţi tineri.

Sursă foto: doxologia.ro

A.C.

Citeşte şi:

Ziua de astăzi sărbătoreşte mărirea numărului de creştini! Cine sunt sfinţii care au salvat suflete?

Tradiții și superstiții de HALLOWEEN! Ce NU ai voie să faci în "NOAPTEA MORŢILOR VII"?

Ce sfinţi prăznuim astăzi? Sărbătoare mare pentru creştini!


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro