Au început demersurile de canonizare a Părintelui Arsenie Boca! Când se întâmplă MINUNEA

foto: arhiva

Se înfăptuieşte MINUNEA? Patriarhia a anunţat că au început demersurile pentru canonizarea lui Arsenie Boca, preotul considerat de credincioşi Ardealului. Mormântul Părintelui atrage zilnic sute sau chiar mii de credincioşi, care se roagă şi cred în minunile înfăptuite de acesta.

Patriarhia a declarat că s-a demarat procesul de canonizare al Părintelui Arsenie Boca, însă susţin că acest demers poate fi unul de durată. Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, părintele Constantin Stoica, a explicat în ce constă demersul de canonizare.

“Episcopia Devei şi Hunedoarei, dar şi Mitropolia Ardealului analizează, adună mărturii legate de viaţa părintelui Arsenie Boca. După ce acest dosar va fi realizat, Sfântul Sinod al Mitropoliei Ardealului îl va înainta către Comisia de canonizare, dar acest demers poate dura şi ani de zile. Se va face o cercetare temeinică. Criteriile pentru canonizare sunt: ortodoxia credinţei, sfinţenia vieţii părintelui Arsenie Boca, dacă a făcut minuni şi evlavia populară. În acest moment există evlavie populară, dar trebuie făcută o distincţie între evlavia autentică şi ceea ce reprezintă superstiţie, pseudomisticism, mai ales că părintele Arsenie a fost unul dintre cei mai aprigi contestatari ai pseudomisticismului. În momentul în care se definitivează acest dosar pe plan local, abia după aceea se înaintează către Comisa de canonizare a Sfântului Sinod. Există și un criteriu cronologic; părintele Arsenie Boca a trăit în secolul al XX-lea, dar mai sunt încă pe agenda de lucru a Comisiei de canonizare alte cazuri de monahi, ierarhi, preoţi care au trăit în secolele XIII-XIV și care urmează să fie propuşi spre canonizare. Timpul şi răbdarea sunt foarte importante atunci când se lucrează la un dosar de canonizare. Biserica niciodată nu se grăbeşte, tocmai pentru ca decizia luată să fie în deplină cunoştinţă de cauză şi foarte bine argumentată”,
a declarat, pentru “ring”, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

CITEŞTE ŞI: 

Amănunte neştiute despre OMUL Arsenie Boca! Ce cadou de nuntă i-a dat părintele unuia dintre cei mai buni prieteni ai săi?

PUBLICITATE

Oana Roman vorbeşte despre Arsenie Boca şi mănăstirea Prislop: "Am simţit că mă vindec de toate durerile"

A.E.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro