Bei ceai la plic? Trebuie să ştii neapărat asta. La ce te expui
Publicat pe 26.03.2018 la 20:10 Actualizat pe 26.03.2018 la 20:20
Foarte multe persoane consumă ceai la plic, tocmai pentru că este foarte uşor de făcut. Dar oare v-aţi întrebat vreodată ce conţine? Citeşte materialul de mai jos pentru a afla ce substanţe are ceaiul la plic, dar şi la ce te poţi expune din punct de vedere al sănătăţii.
Foarte multe persoane consumă ceai la plic, tocmai pentru că este foarte uşor de făcut. Dar oare v-aţi întrebat vreodată ce conţine? Citeşte materialul de mai jos pentru a afla ce substanţe are ceaiul la plic, dar şi la ce te poţi expune din punct de vedere al sănătăţii.
Ceaiul la plic este foarte uşor de făcut, dar ascunde lucruri "sumbre". Foarte multe persoane îl consumă, pentru că trebuie doar pus în cană, în apă fierbinte, iar apoi lăsat preţ de câteva minute, până apa prinde gustul ceaiului respectiv.
Dar oare v-aţi întrebat ce fel de substanţe au acestea? Dacă voi credeaţi că plicuţele cu ceai au, în mod normal frunze de ceai, specialiştii susţin un alt lucru. Pliculeţele conţin praf din resturi de ceai, aromatizat şi colorat, care mai au în compoziţie şi substanţe chimice, scrie Antena 3.
Practic, ceaiul la plic conţine o pulbere pisată. Deşeurile care rămân de la uzinele cu ceaiuri sunt zdrobite şi transformate în "ceai". În urma acestora, persoanele care consumă foarte des ceai la plic pot avea parte de surprize neplăcute. De multe ori, când ceaiul expiră, acesta este trimis şi amestecat, din nou, cu alt lot. Acesta poate conţine aflatoxină, o substanţă toxică pentru organism.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.V.