Beneficiarii noului Cod! Au jefuit şapte femei la două săptămâni de la eliberare

Poliţiştii au reuşit prinderea unei grupări specializate în tâlhărirea femeilor. Infractorii vizau cerceii şi lănţişoarele.

Gruparea era formată din patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 44 de ani care a acţionat doar în sectorul 5 al Capitalei. Potrivit anunţului făcut de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti "poliţiştii bucureşteni, efectuând verificări pe linia infracţiunilor stradale comise cu violenţă, au identificat patru bărbaţi, care, în perioada 8 – 15 martie a.c., ar fi comis şapte infracţiuni de tâlhărie având ca mod de operare smulgerea cerceilor din urechile părţilor vătămate".

Prinşi la amanet

După ce au fost monitorizaţi câteva zile de specialiştii Poliţiei Capitalei, trei din cei patru bărbaţi au fost prinşi joi în timp ce încercau să amaneteze un cercel din material preţios, la o casă de amanet din Sectorul 5 al Capitalei. Cel de-al patrulea a fost prins câteva ore mai târziu, pe o stradă din acelaşi sector.

Tâlharii erau foşti colegi de puşcărie

Nu mică le-a fost mirarea poliţiştilor când au aflat că cei patru infractori erau foşti colegi de puşcărie, proaspăt eliberaţi ca urmare a intrării în vigoare a Noului Cod Penal. În fapt, fraţii Colman - Constantin şi Gabriel -  închişi pentru o altă tâlhărie l-au cunoscut în timpul şederii lor la Jilava pe Cristian Nanau. La începutul lunii februarie, cei trei au beneficiat de modificările legii şi - cu pedepsele micşorate - au reuşit să scape din închisoare la începutul lunii martie. În libertate, au luat legătura cu cel de-al patrulea membru al grupării, Dumitru Tincu. Şi acesta trecuse prin puşcărie după ce a agresat un poliţist şi fusese eliberat în toamna anului trecut.  

Urmăreau femeile pe străzile din Sectorul 5

În numai câteva zile, cei patru aveau deja şi un mod de operare pus la punct. Cu ajutorul unei maşini, îşi urmăreau victimele pe străzile din cartierele Rahova, 13 Septembrie şi Ferentari. În momentul în care considerau că este un moment oportun, atacau victima şi, prin smulgere, o lăsau fără cercei sau lănţişor. Uneori şi fără o bucată din ureche.. Potrivit poliţiştilor, prejudiciul comis prin săvârşirea faptelor, în valoare de aproximativ 5.000 de lei, a fost recuperat în proporţie de 80% de poliţiştii Capitalei şi predat părţilor vătămate. Cercetările sunt continuate în acest caz de către judiciariştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi complicitate la tâlhărie, cu trei dintre bărbaţi în stare de arest preventiv, iar cu cel de-al patrulea în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Citeşte şi  Probleme mari pentru soţul Sandei Ladoşi! Este executat pentru o jumătate de milion de euro


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro