CALENDAR CREŞTIN ORTODOX. Ce sărbătorim, astăzi, 21 Septembrie

Astăzi este una dintre cele mai importante zile pentru creştini, unde sunt pomeniţi Sfântul Apostol Codrat şi Sfântul Proroc Iona.

Sfântul Apostol Codrat a fost unul dintre cei 70 de mucenici ai Domnului. A dus mai departe cuvântul lui Dumnezeu în Atena şi Magnezia şi a suferit chinuri mari pentru ceea ce a ales să facă. Acesta a avut o moarte martirică în timpul împăratului Adrian.

Astăzi este pomenit şi Sfântul Proroc Iona, un profet dintre anii 830-800 î.Hr care face parte din grupul de 12 profeţi mici. Vechiul Testament cuprinde şi "Cartea lui Iona", unde se găsesc toate poveştile despre el. La el mai face referire şi Cartea a doua a Regilor, în Evanghelia după Matei (12,38-41) şi în Evanghelia după Luca (11, 29-32). Prorocul Iona a fost trimis de către Dumnezeu să îndemne pe niniviteni la pocăinţă, însă acesta nescoţeşte poruncile Lui. Încercând să fugă pe mare, Iona a stat în pântecele unui peşte uriaş timp de trei zile. Ca răspuns la rugăciunile sale, acesta a fost aruncat pe ţărmul mării şi a primit din nou poruncă de la Dumnezeu de a merge în oraşul Ninive. AIci, Iona a prevestit cum oraşul avea să fie distrus: "Atunci ninivitenii au crezut în Dumnezeu, au ţinut post şi s-au îmbrăcat cu sac, de la cei mai mari până la cei mai mici". Regele însuşi s-a lepădat de veşmântul lui scump şi s-a acoperit cu sac, culcându-se în cenuşă.
Aşa s-au pocăit ninivitenii şi au primit iertarea lui Dumnezeu.

Sursă foto: CrestinOrtodox.ro

A.C.

Citeşte şi:

Sărbătoare pentru creştini! Ce sfinţi prăznuim azi

Sărbătoare mare pentru creştini! Azi prăznuim un mare Sfânt

Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci - zi de sărbătoare în calendarul creştin ortodox!


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro