Care a fost cauza morţii lui Sebastian Papaiani şi când va fi înmormântat!
Publicat pe 27.09.2016 la 14:30 Actualizat pe 27.09.2016 la 15:06
Avem anunţul care face lumină în cazul morţii actorului Sebastian Papaiani! Pe pagina de Facebook oficială a regretatului actor a apărut un mesaj în care este explicată cauza morţii, dar şi când va fi înmormântat.
Avem anunţul care face lumină în cazul morţii actorului Sebastian Papaiani! Pe pagina de Facebook oficială a regretatului actor a apărut un mesaj în care este explicată cauza morţii, dar şi când va fi înmormântat.
Marele actor Sebastian Papaiani s-a stins din viaţa astăzi, pe 27 septembrie, la vârsta de 80 de ani.
"COMUNICAT OFICIAL.
În aceasta dimineaţă la ora 6.30, maestrul Sebastian Papaiani a încetat din viaţă la locuinţa sa din Bucureşti, în urma unui infarct cerebral.Toţi cei care vor să-i aducă un ultim omagiu,sunt aşteptaţi începând de mâine dimineaţă la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o zi, înmormântarea urmând să aibă loc joi la ora 13.30, la Cimitirul Bellu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a apărut pe pagina lui oficială.
Actorul Sebastian Papaiani a murit pe 27 septembrie, după o lungă suferinţă. Marele actor suferise, în luna iunie, un atac cerebral şi a fost găsit căzut de soție, după ce i s-a făcut rău în baie. Actorul s-a lovit la cap, a suferit o pareză la piciorul stâng și nu mai putea să vorbească. În ultima perioadă a stat mai mult pe mâna medicilor.
Sebastian Papaiani s-a născut pe 25 august 1936, la Pitești, tatăl său fiind de etnie greacă. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, promoția 1960, scrie Agerpres.
În 1961, și-a făcut debutul în producția cinematografică ''Purgatoriul nr. 5'', însă calea spre marea carieră i-a fost deschisă de întâlnirea cu regizorul Geo Saizescu, care l-a distribuit în rolul lui Păcală, în filmul cu același nume (1974). Actor complet, complex și deosebit de talentat, și-a câștigat popularitatea și simpatia publicului, prin rolurile de comedie, dar și prin cele în care a abordat și registre mai grave.
Dintre piesele jucate pe scena Teatrului Odeon (fost Giulești) menționăm: ''Astă seară se joacă fără piesă'' de Luigi Pirandello, în regia lui Alexa Visarion, ''Domnișoara Nastasia'' de Gh. M. Zamfirescu, în regia lui Horea Popescu, ''Livada cu vișini'' de Cehov, regia Sorin Militaru, ''Să nu-ți faci prăvălie cu scară'' de Eugen Barbu, regia Sanda Manu și multe altele. Din bogata filmografie a îndrăgitului actor menționăm: ''Un surâs în plină vară'' (1963, regia Geo Saizescu; premiat la Mamaia, în 1964), ''B.D. intră în acțiune'' (regia Mircea Drăgan, 1970), ''Ciprian Porumbescu'' (regia Gheorghe Vitanidis, 1972), ''Cu mâinile curate'' (1972) și ''Ultimul cartuș'' (1973), în regia lui Sergiu Nicolaescu, ''Ștefan cel Mare-Vaslui 1475'' și ''Frații Jderi'' (regia Mircea Drăgan, 1974), ''Roșcovanul'' (regia Francisc Munteanu, 1976), ''Toate pânzele sus'' (regia Mircea Mureșan, 1976) — serial TV; ''Nea Marin Miliardar'' (regia Sergiu Nicolaescu, 1978) ; ''Secretul lui Bahus'' (regia Geo Saizescu, 1983); ''Neînvinsă-i dragostea'' (regia Mihnea Columbeanu, 1993), ''Bani de dus, bani de-ntors'' (regia Al. Tocilescu, 2005), ''Păcală se întoarce'' (regia Geo Saizescu, 2006) și multe altele. A jucat și în telenovelele ''Numai iubirea'' (2004), ''Lacrimi de iubire'' (2005), ''Nimeni nu-i perfect'' (2008).
R.P.