Cât costă o caserolă cu mici pentru grătar sau un mic la restaurant. Prețurile au crescut cu aproape 50% față de anul trecut
Publicat pe 29.04.2022 la 13:44 Actualizat pe 29.04.2022 la 13:44
Celebrul mic, nelipsit de pe masa românilor de 1 mai, este mai scump cu aproape 50% față de anul trecut. Românii se îmbulzesc la coadă la mici, fie că este vorba despre cel gata făcuți la terasă sau la caserolă din supermarket. Prețurile au explodat anul acesta, iar micii ajung, ușor, ușor, un lux pe care nu toți sunt dispuși să îl plătească.
- Micii, produs de lux
- S-au scumpit cu aproape 50% față de anul trecut
Micii au ajuns să coste, anul acesta, cu 50% mai mult față de anul trecut. Dacă în 2021, un mic la piața Obor costa 3 lei, acum a ajuns la 4 lei, iar pentru cei care doresc să savureze celebrul mic la restaurant, vor fi nevoiți să scoată din buzunar 40 de lei, căci atât costă o porție de 3 mici cu niște cartofi prăjiți lângă.
Prețuri mai mari cu 50% la mici
Prețurile au ajuns să explodeze, iar de vină ar fi furnizorii care și-au scumpit tarifele cu peste 30%. Dacă la restaurant trebuie să scoți din buzunar 40 de lei pentru o porție de mici, la supermarket o caserolă costă 20 de lei. Un manager de restaurant spune că la ei în local un mic ajunge la prețul de 6.3 lei, anul trecut fiind 5.9 lei.
În Brașov, prețul micului a luat cu totul o întorsătură neașteptată. Pentru a mânca un mic la o terasă din Brașov, trebuie să știi că prețului unuia singur este între 8 și 10 lei. În ritmul acesta, micul va ajunge un moft, exact cum a fost și mielul de Paște, este de părere managerul de restaurant.
În schimb, la producător, prețul unui mic este cu puțin peste 2 lei. Un mic vândut la caserolă este 2.29 de lei, unde se încadrează și prețul materiei prime, costurile de producție, condimentele, caserola și etichetele.