Cât de dăunători sunt crenvurştii? Ar fi bine să citeşti asta, înainte să-i mai cumperi
Publicat pe 11.11.2014 la 10:10 Actualizat pe 11.11.2014 la 13:02
Crenvurştii, originali din Germania, în combinație cu o bucată de pâine, au fost printre primele tipuri de mâncare fast food inventate de oameni. Acest aliment inofensiv la vremea apariție lui însă, de ingrediente care nu ne pot provocă decât rău.
Crenvurştii, originali din Germania, în combinație cu o bucată de pâine, au fost printre primele tipuri de mâncare fast food inventate de oameni. Acest aliment inofensiv la vremea apariție lui însă, de ingrediente care nu ne pot provocă decât rău.
Potrivit unui studiu realizat în SUA, crenvurștii, mai ales cei folosiți la hoț-dog, sunt preparați din resturi de porc extrase din piele și oase, copite și coadă la care ce adaugă carne de pui sau curcan.
Totul este amestecat cu apă și o serie de conservanți nocivi, arome și coloranți, și amestecat până când se obține o pastă rozaliea. Acest produs rezultat este numit impropriu carne. De fapt, este numit aliment procesat mecanic și este de 10 ori mai ieftin decât carnea normală.
Pentru că un crenvurst să aibă volum, se adaugă în el o serie de alte substanțe care duc la îngrășare și la deteriorarea sistemului circulator. Dintre acestea pot fi menționate amidonul de cartof sau făină de grâu și pesmetul amestecat cu sare.
Cât despre chimicalele din interiorul fiecărui crenvurști, iată doar o parte dintre ele:
- Nitrit de sodiu (E250)- potențial cancerigen, folosit pentru menținerea culorii crenvurstiului.
- Trifosfati de potasiu și sodiu (E451)- săruri produse sintetic folosite și la fabricarea de detergenți.
Continuarea si VIDEO pe Lyla.ro
Citeste si:
Dieta cu gutui, ideală pentru sănătate şi siluetă! Cum funcţionează
Măşti magice pentru ten cu probleme! Ingredientul cheie - albuşul de ou