Cât timp se fierbe carnea de miel pentru ciorba de Paște. Secretul celor mai iscusite gospodine
Publicat pe 21.04.2022 la 12:15 Actualizat pe 21.04.2022 la 12:17
Toate gospodinele au început să se pregătească intens pentru masa de Paște. Iată cât timp trebuie să fierbi carnea de miel. Acest secret este știut doar de cele mai iscusite și pricepute femei. Prețurile au crescut semnificativ, dar preparatul nu poate să lipsească din casa românilor, mai ales de sărbători.
- Cât trebuie să fierbi carnea de miel pentru ciorbă
- Acest secret este știut doar de cele mai iscusite gospodine
- Preparatul care nu lipsește de pe masa de Paște
Paștele se apropie cu pași repezi, iar toate gospodinele se pregătesc intens pentru o masă bogată în familie. Iată cât timp se fiere carnea de miel pentru ciorbă. Acest secret este știut doar de cele mai bune bucătărese.
Cât timp se lasă la fiert carnea de miel pentru ciorba de Paște
Cu toții știm că de pe masa de Paște nu poate lipsi ciorba de miel. Ei bine, procesul de fierbere joacă un rol foarte important când vine vorba de gust. Cele mai iscusite gospodine știu că atât carnea de miel, dar și oasele se lasă la fiert cât mai mult cu putință pentru un rezultat delicios.
Marii bucătari fierb carnea de miel și oasele pentru cel puțin două ore, indiferent de rețetă. Un mare secret este acela că acestea nu se pun niciodată în apă rece, ci se lasă apa să clocotească, iar abia apoi ne apucăm de pregătire.
Secretul este știut doar de cele mai pricepute gospodine
Unul dintre cele mai mari secrete ale gospodinelor este adăugarea legumelor proaspete în ciorbă, dar și faptul că mielul trebuie fiert direct în apă clocotită.
Dacă vrem să punem carnea de miel la fiert cu tot cu os, aceasta trebuie dezosată după ce am fiert-o, tăiată în bucățele, iar apoi fiartă din nou.
Carnea de miel este bogată în Omega 3 și Omega 6, dar are și vitaminele B1, B2, B6, B5, B12 și Biotină. Aceasta contribuie la un metabolism sănătos. Cu toate astea, ea nu trebuie să fie consumată în cantități mari din cauza faptului că duce la creșterea riscului de boli cardiovasculare.
Citește și: Ciorbă de miel cu smântână și tarhon. Rețeta ideală pentru masa de Paște