Ciorbă de miel cu smântână și tarhon. Rețeta ideală pentru masa de Paște
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 20.04.2022 la 21:15
Actualizat pe 20.04.2022 la 21:15
Ciorba de miel este preparatul principal pentru masa de Paște. Poți înlocui ingredientele după bunul plac. Pentru ierburi și condimente, ardeiul de cayenne este cel mai potrivit pentru această rețetă. Iată cum să prepari și tu cea mai gustoasă ciorbă de miel cu smântănă și tarhon!
- Cum să prepari ciorba de miel
- Perfectă pentru masa de Paște
- Ingredientele de care ai nevoie
Este o rețetă făcută cu ingrediente sănătoase și consistente. Cu siguranță, toți membrii familiei tale vor fi încântați. Nu vei da greș cu această rețetă nici atunci când vine vorba despre musafirii la masa de Paște.
Ciorbă de miel cu smântână și tarhon
Cel mai comun ingredient pentru această ciorbă de miel este ceapa. Usturoiul, bulionul, morcovii, uleiul de măsline, roșiile și țelina sunt, de asemenea, folosite pentru această rețetă, în unele zone ale țării.
Ingrediente:
- - 500 gr carne miel
- - 1 morcov
- - 1 pastârnac
- - 1 țelină
- - 1 ardei capia
- - ceapă verde
- - 50 gr orez
- - 300 gr smântană
- - 2-3 linguri oțet
- - sare
- - 1 legatură tarhon
Mod de preparare:
Se spală carnea de miel și se pune într-o oală. Se pune în apă și se dă în două clocote. Se spală toate legumele, se curăță, se toacă mărunt și se adaugă în oală. Tot acum se adaugă și orezul, dar și sarea.
Când atât carnea, cât și legumele s-au fiert, se drege ciorba cu smântână. Într-un bol se amestecă smântâna cu gălbenușurile. Se ia zeamă din ciorbă și se amestecă treptat cu amestecul de smântână.
Se repetă acest procedeu până când amestecul se diluează. Se adaugă amestecul în oală, împreună cu oțetul. Se mai dă într-un clocot și se adaugă și tarhonul. Se poate adăuga oțet sau sare de lămâie după gust.
Citește și: În ce zi din Săptămâna Mare se trece pe sub masă la biserică. Care este semnificaţia gestului