Drob de miel. Rețeta veche din Dobrogea
Publicat pe 20.04.2022 la 10:17 Actualizat pe 20.04.2022 la 10:17
Drobul de miel este preparatul preferat de români pentru masa de Paște. Acest fel de mâncare este preparat în diferite moduri, dar astăzi vă prezint rețeta veche din Dobrogea. Nu se pregătește deloc greu. Anul acesta este momentul să îți surprinzi familia la masa de Paște, cu acest preparat tradițional.
- Drobul de miel este un preparat nelipsit de pe masa românilor de Paște
- Iată cum se face rețeta veche din Dobrogea
Drobul de miel este nelipsit de la masa de Paște a românilor. Este un preparat iubit de toți membrii familie și merită să încerci diferite rețete ale acestui preparat. Se prepară destul de ușor, iar gustul o să te cucerească din prima. Iată de ce ai nevoie pentru a face drobul de miel.
Ingrediente
Organe de la un miel
Căpăţână de miel
Ceapa verde 2 legături
Usturoi verde 2 legături
Mărar verde 2 legături
Sare iodată, piper proaspăt măcinat
Ouă 3 bucăţi
Ouă fierte 5-6 bucăţi
Prapure (membrana care învelește organele interne ale mielului, formată în mare parte din grăsime)
Mod de preparare
Organele de miel se fierb în apa cu un praf de sare. Căpăţâna de miel se fierbe separat. După ce au fiert organele şi carnea, se toacă mărunt. Ceapa, usturoiul şi mărarul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se adaugă la compoziţia de carne. Amestecul pentru drob de miel se asezonează cu sare, piper, se adaugă ouale crude şi se amesteca bine până se omogenizeaza compozitia. Într-o forma rotunda se asează prapurele, se pune jumătate din compoziţie, se aşează după dorinţă ouale fierte, se adaugă restul de compoziţie şi se acoperă cu prapurele. Drobul de miel se pune la cuptorul preîncins, la copt circa 30 de minute, la foc moderat, până ce trece testul cu scobitoarea. Poftă bună!