Rețetă salată de boeuf cu pește! Preparatul culinar ideal pentru masa de Paște
Publicat pe 20.04.2022 la 09:52 Actualizat pe 20.04.2022 la 09:52
Vrei să îți delectezi papilele gustative la masa de Paște cu un preparat culinar ideal, pe care nu l-ai mai încercat până acum?! Ei bine, este timpul să pregătești salata de boeuf, însă nu într-o variantă clasică, ci pe cea cu pește! Iată cum se prepară pas cu pas!
- Salată de boeuf cu pește
- Cea mai bună rețetă pentru masa de Paște
Te-ai săturat de rețetele clasice de pe masa de Paște, însă salata de boeuf este un preparat nelipsit din bucătăria gospodinelor?! Noi îți sărim în ajutor cu salata de boeuf cu pește, care o să fie un adevărat curcubeu pe cerul gurii!
Rețeta de salatăde boeuf cu pește
Nu, nu stai deloc mult timp în bucătărie, ci poate chiar mai puțin decât la salata de boeuf clasică, însă cert este că rezultatul este unul cu care vei lua pe toată lumea prin surprindere și cu siguranță o să devină una dintre rețetele tale favorite.
Ingrediente:
Pentru salată:
- – 200 g cartofi
- – 150 g ţelină
- – 125 g morcovi
- – 100 g castraveţi muraţi
- – 125 g mazăre
- – 1 cutie de somon sau ton în suc propriu
- – 1 Lg maioneză
- – sare, piper
Cremă de unt:
- – 125 g unt
- – 4 gălbenuşuri fierte
- – 1 lg muştar
- – suc de lămâie
Mod de preparare:
Tăiaţi castraveţii muraţi cuburi. La fel procedaţi și cu restul de legume. În apă fierbinte cu sare puneţi mazărea şi fierbeţi aprox 10 minute. Introduceţi-le apoi pentru câteva secunde în apă rece pentru a-şi păstra forma şi culoarea.
Scurgeţi bine şi lăsaţi să se răcească. Amestecaţi apoi cu maioneza, somonul sau tonul, sare şi piper. Între timp se face crema de unt, astfel că fierbeţi ouăle tari, le tăiați în jumătăţi și scoateţi gălbenuşurile. Bateţi untul cu un mixer pentru a fi aerat şi fin, apoi adăugaţi gălbenuşurile, sare, piper, suc de lămâie după gust şi muştar.
Se amestecă toată legumele cu restul ingredientelor și crema de unt, iar apoi se asamblează pe un platou potrivit. La final, salata de boeuf poate fi decorată după bunul plac sau poate fi lăsată așa cum este. Se consumă de preferat rece pentru un gust mult mai bun și profund al ingredientelor.
CITEȘTE ȘI: Cea mai simplă maioneză pentru salata boeuf. Rețeta care iese perfect și începătorilor