Rețeta de salată de boeuf a lui Chef Florin Dumitrescu. Care e secretul pe care doar Florin Dumitrescu îl știe?
Publicat pe 14.12.2021 la 11:50 Actualizat pe 14.12.2021 la 11:50
Salata de boeuf se numără printre preparatele pe care toate gospodinele le au pe masă de sărbători. Exita zeci de rețete una mai specială decât cealaltă, însă niciuna ca cea a chefului Florin Dumitrescu.
- Rețeta de salată de boeuf a chefului Florin Dumitrescu
- Ce truc folosește chef Florin Dumitrescu pentru cea mai bună salată de boeuf?
Celebrul chef Florin Dumitrescu împărtășeste rețeta de salată de boeuf dar și ingredientul secret pe care îl folosește, cu ajutorul căruia face salata atât de specială.
Rețeta de salată de boeuf a chefului Florin Dumitrescu
Ingrediente:
4 ouă
- 300g de pulpă de vită fiartă
- 300 g de cartofi fierți
- 150 g de morcovi fierți
- 80 g de mazăre fiartă
- 80 g de gogoșari murați
- 80 g de castraveți murați
- 400 ml de ulei de floarea soarelui
- 2 linguri de muștar
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Ca să-ți iasă salata de minune trebuie să urmezi întocmai explicațiile chefului.
Se pune la fiert carnea întreagă. După ce a fiert se scoate din oală și se răcește. Se pun legumele la fiert întregi. După ce au fiert se scot din oală, se lasă la răcit și se taie apoi cubulețe de aceeași dimensiune.
Se pregătește o maioneză din 2 ouă care se lasă la frigider până la momentul finalizării rețetei.
Se taie carnea în cubulețe de aceeași dimensiune cu legumele.
Se amestecă toate ingredientele și se așează salata pe un platou sau într-un bol care de poate decora conform dorințelor familiei.
Deși foarte gustoasă și simplă, timpul de preparare a acestei rețete a făcut ca vestita salată să fie văzută doar pe mesele îmbelșugate de sărbători sau la evenimente private.
Ce truc folosește chef Florin Dumitrescu pentru cea mai bună salată de boeuf?
Deși rețeta pare simplă, adevărata artă stă în detalii. Ne-am fi gândit că secretul rețetei stă în maioneză, însă nu. Celebrul chef ne învață sa acordăm o atenție deosebită legumelor. Secretul constă în amestecarea ingredientelor care se face astfel: fiecare legumă se amestecă separat cu restul salatei.
Nu putem decât să-l credem pe cuvânt și să încercăm să urmăm întocmai rețeta.
Masa de Crăciun este momentul mult așteptat de întreaga familie. Cele mai gustoase preparate își fac de obicei loc în programul de gătire al gospodinelor. Această salată de boeuf nu poate așadar lipsi.