Câteva tratamente care-ţi vor salva igiena bucală! E bine să le ştii

Igiena bucală este foarte importantă pentru organismul uman şi nu e ceva de neglijat. În timp ce trebuie să avem mare grijă la întreţinere, putem întâmpina şi probleme pe care nu ştim cum să le rezolvăm.

Conform secretele.com, cauzele ulcerelor bucale nu au fost identificate cu exactitate. Totuşi, alimentele acide precum lămâile, ananasul, portocalele, smochinele, roşiile, merele şi căpşunile se numără printre factorii care declanşează această probleme.

Ce poţi să faci atunci când ai ulcer bucal?
Clăteşte cu soluţie salină. Apa sărată ajută la dezinfectarea leziunilor şi previne infectarea cu bacterii. Asta se poate face prin dizolvarea unei linguriţe sau două de sare într-un pahar cu apă caldă. Raportul cantitativ nu trebuie să fie unul la dungă, atâta tiomp cât sarea e tolerabilă la aplicare. În loc de sare poţi folosi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Ca să scapi de problemă, menţine soluţia în gură cât mai mult timp, după care fă o gargară puternică şi scuipă. Evită să înghiţi substanţa pentru că irită stomacul şi provoacă deshidratare. Cel mai bine e să-ţi clăteşti gura după masa de seară!

Apa oxigenată se aplică în felul următor: diluează apă oxigenată de 3% concentraţie într-o cantitate egală de apă. Un sfert de pahar ar trebui să fie suficient. Înmoaie un tampon de bumbac şi şterge uşor leziunile. După asta, ia un alt tampon şi ţine-l lipit de zonele afectate pentru câteva secunde. Evită înghiţirea apei oxigenate!

Bicarbonatul de sodiu şi lămâia pot fi şi ei aliaţii tăi în lupta cu ulcerul bucal. Amestecă un sfert de linguriţă de bicarbonat de sodiu cu o lămâie proaspăt tăiată storcând tot sucul lămâii peste el. Adaugă o lingură de apă şi o jumătate de linguriţă de miere. Amestecă bine până ce toate ingredientele se omogenizează şi aplică soluţia obţinută pe ulcere. Repetă asta de două ori pe zi: dimineaţa şi seara. Această metodă e eficientă şi rezultatele sunt vizibile după câteva zile.

Bea apă rece! E un sfat simplu şi practic pe care l-ai putea aplica. Altă modificare pe care o poţi face în obiceiurile tale e să reduci aciditatea. Evită alimentele şi băuturile acide, inclusiv băuturile carbogazoase, citrice şi alimente picante.
Sursa foto: Hepta
A.C.
Citeşte şi:
VIDEO / Amestecă zahăr, apă şi lămâie şi vezi ce iese! Rezultatul te va da pe spate

S-a descoperit secretul şi te scapă de timpul petrecut la sală pentru o siluetă perfectă! Ia-ţi adio de la aparate!

Câteva picături de ulei te pot salva! Cum acţionează acestea în combinaţia potrivită


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro