Cauţiune colosală! Cât trebuie să plătească Cristian Piedone ca să scape de închisoare
Publicat pe 18.12.2015 la 13:25 Actualizat pe 18.12.2015 la 13:31
Procurorii DNA au stabilit o cauţiune colosală pentru Cristian Piedone în cazul său pentru fals intelectual și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Procurorii DNA au stabilit o cauţiune colosală pentru Cristian Piedone în cazul său pentru fals intelectual și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, a ajuns, vineri, din nou în faţa procurorilor DNA. Aceştia au dispus măsura controlului judiciar pe cauţiune în cazul fostului politician. Cauţiunea a fost stabilită la suma de 1,5 milioane de lei.
„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 18.12.2015, față de inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone, la data faptelor primar al Sectorului 4 București, cercetat pentru infracțiunile de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual. Inculpatul va depune, în termen de 10 zile de la data emiterii prezentei ordonanțe, o cauțiune în valoare de 1.500.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției, la o unitate bancară”, anunţă DNA prin intermediul unui comunicat.
În comunicat este precizat faptul că Piedone trebuie să respecte obligaţiile ce survin eliberării pe cauţiune, altfel poate ajunge în spatele gratiilor: "Inculpatului i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar pe cauțiune se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive".
Pentru a autoriza funcționarea acestei societăți, Piedone a emis documentele administrative (acordul și autorizația de funcționare), prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că firma respectivă îndeplinea cerințele legale necesare avizării.
Ce s-a întâmplat
Clubul Colectiv din sectorul 4 din Capitală a fost incendiat în timpul unui concert de lansare a unui album de-al trupei Goodbye to Gravity. Zeci de oameni au fost resuscitaţi chiar pe stradă. Mai multe echipaje de ambulanţă au intervenit la faţa locului. Tragedia a avut loc în seara de 30 spre 31 octombrie în Capitală. În urma incendiului din Clubul Colectiv, au murit 62 de persoane şi alte aproximativ 200 au fost rănite.
Citeşte şi:
Povestea Ioanei Pănculescu, victima 61 care a murit în urma incendiului din Colectiv
A.E.D.