Cazul româncei care este răpită în Italia aruncă în aer Poliţia Română! Ce au făcut anchetatorii cu o probă-cheie!

Cazul tinerei în vârstă de 20 care a dispărut în Italia de mai bine de o lună este departe a se sfârşi. Sechestrată şi bătută, Alexandra Radac aşteaptă o minune pentru a fi salvată, în timp ce autorităţile din România ridică nedumerite din umeri.

Alexandra Radac locuieşte în Calabria, alături de mama şi sora ei, iar în urmă cu mai bine de o lună aceasta a dispărut fără urmă. Totuşi, ea a reuşit să îşi apeleze tatăl stabilit în Cluj, sunând de pe un telefon, cu număr ascuns, şi i-a cerut ajutorul. Imediat, tatăl tinerei s-a deplasat către Inspectoratul de Poliţie al judeţului Cluj, unde a încercat să depună o sesizare, după ce fiica lui i-a mărturisit printre lacrimi că este bătută şi sechestrată. Ceea ce s-a întâmplat la secţia de poliţie, însă, depăşeşte orice imaginaţie...

Autorităţile au ridicat din umeri, lăsând să le scape printre degete poate cel mai important pont din toată ancheta, prin acel apel putând fi localizată tânăra dispărută. "Nu ştiam ce să fac mai întâi, eram în stare de şoc. M-am prezentat cu telefonul pe care am fost apelat la secţie, acolo unde m-a întâmpinat un poliţist de serviciu şi m-a condus în biroul comisarului. Acolo, eu am încercat să îi explic cele întâmplate, că fiica mea a dispărut în Italia, însă eu am fost singurul pe care ea l-a contactat, având o relaţie mai specială. El a căutat ceva în calculator şi a găsit-o în baza de date, autorităţile din Italia deja căutând-o din data de 19 septembrie. Apoi, ca din senin, mi-a spus că nu mă poate ajuta, m-a sfătuit să îmi iau un avocat şi să mă duc la Bucureşti, pentru că ei nu pot localiza apelul şi nu au cum să afle unde e fiica mea. Am rămas fără cuvinte... M-a condus la uşă, nu mi-a lăsat niciun număr de contact, nimic", a mărturisit tatăl Alexandrei Radac, în exclusivitate pentru SPYNEWS.ro.

Mai mult decât atât, reporterii SPYNEWS.ro l-au contactat pe purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, iar acesta a explicat că lucrurile sunt puţin cam... complicate. "La nivelul unităţii de poliţie nu a fost depusă vreo plângere în acest sens. Persoana indicată de dumneavoastră (n.r. Alexandra Radac) figurează ca dispărută, fiind semnalată dispariţia în spaţiul Schengen de către autorităţile italiene competente teritorial în soluţionarea cazului", a fost răspunsul Inspectorului Carmen Jucan. Cu alte cuvinte, Poliţia Română n-a dat doi bani pe viaţa tinerei care este în continuare răpită. Şi s-a spălat pe mâini, invocând faptul că dispariţia a avut loc în Italia, deşi telefonul care ar fi putut conduce la localizarea fetei se afla în mâinile lor! 

Un preot a prezis totul

Imediat după dispariţia fetei lui, bărbatul s-a dus la un preot din comună, cel despre care se spunea că ar prevesti necazurile. Cu inima strânsă, acesta spera într-o minune şi se ruga ca Alexandra să fie în viaţă. "Am mers la preot, iar acesta mi-a spus că fiica mea trăieşte. Mi-a spus că se află la un bărbat pe nume Francesco. Nu ştiam atunci cum îl cheamă pe acel vecin din anturajul ei. Apoi sora ei mi-a spus că acest bărbat chiar există şi principalul suspect", a adăugat bărbatul, extrem de afectat.

De câteva luni, Alexandra începuse nişte cursuri de şofat, însă nu la o şcoală auto autorizată, ci cu Francesco Mauro, care s-a oferit să îi împărtăşească tainele şofatului. "Mergea de câteva ori pe săptămână la bătrânul ăla, ca să înveţe să conducă maşina. Conducea pe nişte străzi lăturalnice, pentru că nu avea voie să facă asemenea cursuri, nu avea autorizaţie. Lecţia dura circa o oră. În ziua dispariţiei, pe 19 septembrie, pe la ora 10.10, a sunat-o pensionarul ăla, Francesco Mauro, şi i-a zis să se întâlnească în locul în care se vedeau de obicei. Eu dormeam, însă cealaltă fată a mea a auzit întreaga conversaţie. Alexandra a plecat şi... nu s-a mai întors", a declarat, în exclusivitate pentru SPYNEWS, Ana (foto jos), mama tinerei care a dispărut din senin.

Citeşte şi:


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro