Ce afaceri imobiliare făcea preotul traficant de morminte şi cum a umilit un fotbalist celebru!

+4 click pentru
galerie

Înmormântările au fost considerate întotdeauna nişte afaceri profitabile

Andrei Sicoe, preotul acuzat că a vândut aproape 19.000 de locuri de veci, are "bube" vechi. El s-a ocupat în trecut şi de afaceri imobiliare şi, din dorinţa de a stoarce bani cu orice preţ, l-a umilit pe fostul internaţional Ionel Ganea.

Părintele Sicoe, paroh la Biserica "Sfânta Parascheva" din cartierul braşovean Triaj, a fost acuzat ieri de poliţişti că a vândut ilegal 18.756 locuri de veci. "În urma investigațiilor făcute de polițiști s-a stabilit că parohia preotului a închiriat în anul 2005 un teren de 114.621 de metri pătraţi de la o companie națională, cu clauză de interzicere a vânzării locurilor de veci", a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Polţiei Braşov, comisar şef Liviu Naghi. Cu toate acestea, preotul Andrei Sicoe a vândut 18.756 locuri de veci pe terenul închiriat, cu sume cuprinse între 1.000 şi 4.000 lei, deşi preţul stabilit de Consiliul Local Braşov pentru locurile concesionate era de 400 lei. 

Prejudiciu de milioane de euro
În mod bizar, poliţia a estimat prejudiciul la 585.422 lei. Asta cu toate că un calcul simplu demonstrează că, dacă ar fi vândut 18.756 de locuri de veci cu preţul minim, de 1.000 de lei, prejudiciul pentru fiecare lot ar fi fost de 600 de lei, adică diferenţa de preţ, de la 400 la 1.000. Iar totalul se ridică la 11.253.600 de lei, adică 2,5 milioane euro. Dar, totuşi, după cum spun chiar anchetatorii, popa vindea locurile de veci şi cu 4.000 de lei...
Afaceri cu apartamente
Şi, pentru că treaba mergea bine, preotul s-a apucat să facă afaceri şi cu apartamente. Reporterii Spynews au descoperit, în mai multe publicaţii, anunţuri date de popa Sicoe, în care acesta menţiona că vinde apartamente în Braşov şi în Predeal. Contactat ieri de jurnaliştii Spynews, preotul a refuzat să discute despre "problema" penală şi i-a sfătuit pe reporteri să nu-l mai deranjeze, ca să nu devină neprietenos.
Ionel Ganea, umilit de popa Sicoe
Fostul internaţional Ionel Ganea a simţit pe propria-i piele "neprietenia" preotului Sicoe, în urmă cu doi ani, când, potrivit gsp.ro, o avut o întâlnire de gradul zero cu acesta, la o înmormântare. Aflat alături de familie să participe la funeraliile naşului său, Ioan Drăgan, fost fotbalist la FC Braşov, Ganea a avut parte de o surpriză. "Am cumpărat o coroană şi câteva lumânări, apoi ne-am dus la capelă. La un moment dat, a venit lângă noi un bărbat îmbrăcat în civil, cu o pălărie pe cap şi cu o geantă în mână, care a început să ne certe. Ne-a întrebat: «De ce aţi venit cu lumânări din afară? Nu ştiaţi că trebuie să cumpăraţi de aici?»Eram supărat, doar era un eveniment trist, eram la o înmormîntare. I-am răspuns că nu cunoşteam această regulă. «Păi, ce, nu ştiţi să citiţi?», a zis el. Habar n-aveam la ce se referă, dar ne-a indicat un afiş de pe peretele capelei. Era nervos, vorbea pe un ton ridicat. Ne-a mai luat şi la mişto. Nu-mi venea să cred! «Dacă nu aveţi bani de lumânări, vă împrumut eu», a zis. L-am rugat să se calmeze, eram destul de supărat, nu aveam chef să mă cert cu nimeni, mai ales că totul se petrecea lângă sicriu. Am stins lumânările cu care veniserăm şi am cumpărat de acolo, apoi am scos coroanele afară, că nu te lăsa nici cu astea în capelă", a declarat Ionel Ganea pentru gsp.ro.
Acuzat că scos morţii din cimitir
Potrivit aceleiaşi surse, preotul Andrei Sicoe a fost acuzat că a instigat, în anul 1995, locuitorii cartierului Triaj din Braşov la deshumarea a două cadavre, fără a avea autorizaţia Parchetului sau a Sanepidului. Aproape 300 de locuitori ai cartierului Triaj, din Braşov, au distrus atunci gardul cimitirului şi o magazie, după ce au aflat că doi morţi au fost îngropaţi în acest spaţiu. Fiind nemulţumiţi că în cartierul lor se găsesc prea multe cimitire, oamenii au hotărât să dezgroape cadavrele şi să le reînhumeze în cimitirul Parohiei din Triaj, cu acordul preotului.
Citeste si:
URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro