Ce boli ascunde pielea uscată și ce remedii există
Publicat pe 11.05.2021 la 19:24 Actualizat pe 11.05.2021 la 19:24
Pielea uscată este unul dintre cele mai evidente semne de boală care, netratate, pot duce la afecțiuni grave. Printre acestea se numără dermatita, diabetul, bolile tiroidiene și psoriazisul.
- Bolile grave ascunse de pielea uscată
- Remedii naturale pentru pielea deshidratată
Cum recunoști pielea uscată
Pielea uscată, sau cunoscută în termeni medicali ca xerodermia, apare atunci când lipidele de pe stratul pielii sunt distruse sau încetează să fie produse, iar apa din piele se pierde. Deshidratarea în exces a pielii se datorează înaintării în vârstă, expuneri la unele substanțe chimice sau anumite boli ale pielii. Pe măsură ce apa se pierde, elasticitatea pielii se diminuează şi începe să se contracte, rezultatul final fiind apariţia unor fisuri care vor permite expunerea zonelor mai profunde la germenii din mediu şi la substanţele nocive.
Ce boli ascunde pielea uscată. Alte simptome la care să fii atent
Bolile de piele sunt numeroase și apar sub diferite forme. Există simptome la care trebuie să fii foarte atent dacă vrei să aviți o astfel de afecțiune ce se poate agrava în timp. Printre ele se numără uscarea excesivă al primului strat de piele, roșeața, mâncărimea, și chiar erupțiile dureroase.
Dermatită
Dermatita este cea mai întâlnită afecțiune, mai ales la copii. Aceasta nu este contagioasă, dar este neplăcută din cauza mîncărimilor și a aspectului anormal al pielii. Dermatita poate fi non-alergică, apărând în aproximativ 15-30% din cazuri și este rar asociată cu alte manifestări alergice, sau alergică, identificată în 70-80% din cazuri și declanșată prin alimentație nepotrivită, aeroalergeni si substante iritante.
Boli tiroidiene
Printre bolile tidoidei se numără cea denumită Hashimoto, suferită în deosebi de femei și copii. Aceștia manifestă uscare a pielii, iritații la nivelul său și mâncărimi în diverse zone ale corpului, dar și înroșirea pielii, mai ales în zona labei piciorului și a tibiei.
Diabet
În diabet, majoritatea celor diagnosticați cu această boală prezintă infecții ale unghiilor de la picioare, inflamații ale grandelor de la nivelul ploapelor, abcese, adică infecții profunde subcutanate, și chiar și inflamații ale foliculilor de păr.
Psoriazis
Psoriazirul este o boală autoimună a pielii care se manifestă prin pete roșii, bine definite, îngroșate, acoperite de coji albe, solzoase. Aceste pete apar mai des pe coate, spate, genunchi și chiar și pe scalp.
Citește și: Ce înseamnă dacă ai multe alunițe