Ce boli grave ascund aftele! Ai mare grijă: „Reprezintă un ulcer”

Afte © captura video

Aftele apar de obicei între vârstele de 10 şi 40 de ani şi poate nu le acorzi o imporanţă prea mare, deşi ele sunt semnele unor boli mai grave.

Aftele au un caracter recurent, frecvenţa recurenţei aftelor variind considerabil.

Unii oameni pot să prezintă doar unul sau două episoade pe an, în timp ce altele prezintă serii continue de afte, iar acestea sunt semne clare că ceva nu este în regulă în organismul lor. 

Invitat în emisiunea "Star Matinal", un medic specialist a vorbit despre bolile pe care le ascund aftele.

"Aftele pe care le avem în gură constituie 80% din ulcerele bucale. Există mai multe culori care ne indică ce fel de ulcer avem. Un ulcerul se poate face şi în gură. Ulcerul este un deficit al unei suprafeţe, fie la nivelul pielii, fie în gură care ajunge la membrana bazală, temeiul suprafeţii din care cresc celulele. O aftă minoră este dureroasă, are un timp de viaţă scurtă 10-14 zile. Cele majore lasă cicatrici. Pot fi şi de la aparate dentare, pot fi şi de la infecţii, infecţii sexuale. Aftele în sine nu produc un miros neplăcut în gură. Aftele pot apărea din diverse cauze, aftele duc la ulcer de cele mai multe ori, iar unele pot fi ulcere canceroase. Este bine să mergeţi la medic. Copiii fac afte, aftele se fac de obicei la persoanele sub 40 de ani." a declarat medicul.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

C.L.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro