Ce este sciatica, boala de care suferă Gabriela Cristea
Publicat pe 11.02.2022 la 11:41 Actualizat pe 11.02.2022 la 11:45
Aflată într-o vacanță împreună cu soțul ei, Tavi Clonda, și cele două fetițe pe care le au împreună, Gabriela Cristea a avut parte de câteva peripeții. Prezentatoarea TV a luat o căzătură destul de rea, astfel că preț de câteva săptămâni nu a putut să încalțe pantofii cu toc. Ce este sciatica, problema de sănătate de care suferă!
- Gabriela Cristea, probleme de sănătate
- Ce este sciatica, boala cu care se confruntă
După căzătura din vacanță, Gabriela Cristea a trecut prin numeroase dureri la picior, astfel că în urma RMN-ului a aflat că suferă de sciatică. Ce este această boală, de fapt!
Ce este sciatica, boala de care suferă Gabriela Cristea
Sciatica este denumirea medicinală pentru a descrie durerea de la nivelul piciorului, fiind determinată de iritarea sau compresia nervului sciatic, fiind cel mai mare nerv din organism. În corpul uman exista doi nervi sciatici, pe fiecare picior câte unul.
În momentul în care te lovești mai puternic, durerea sciatică pornește din partea de jos a spatelui, radiază spre fesă și traversează întreg piciorul. Durerile pot dura între 4 sau chiar 6 săptămâni, însă în mai bine de 33% dintre cazuri, simptomele pot persista până la 1 an.
Cum se tratează sciatica
În cazul acestei probleme de sănătate, medicii recomandă să nu fie neglijate, ci din contră, să fie tratate cu simț de răspundere. Ca la marea majoritate a bolilor, există mai multe tipuri de tratament, în funcție de gravitatea cu care se prezină:
- Tratamentul nechirurgical: constă în exerciții fizice sau întinderi, fizioterapie și kinetoterapie, electroterapie și masaj. De asemenea, aplicarea de caldură sau rece poate duce la reducerea durerii.
- Tratament medicamentos: în urma constatării medicilor, aceștia pot recomanda administrarea de medicație precum: antialgice și antiinflamatorii.
- Tratamentul chirurgical: În cazul în care metodele anterioare nu au dat rezultat, medicii recomandă intervenția chirurgicală, care se numește chirurgie de decompresie.