Ce înseamnă BRB, una dintre cele mai folosite prescurtări pe internet
Publicat pe 15.12.2020 la 11:37 Actualizat pe 15.12.2020 la 11:42
Mulțumită rețelelor de socializare, lumea este un loc cu totul nou. A conectat pe toată lumea în moduri pe care nu le-am fi experimentat niciodată acum un deceniu. Adăugați la acele noi platforme, fiecare cu propriul său mod prin iese în evidență, suntem mai conectați unul cu altul decât oricând.
- BRB este una dintre cele mai folosite prescurtări
- Ce înseamnă BRB, OMG și DND
Întrucât mulți dintre noi comunicăm acum mai frecvent prin trimiterea de mesaje text pe aceste aplicații, există multe acronime implicate, un fel de limbă nouă care ne lasă să ne întrebăm ce a vrut să transmită cealaltă persoană. Ce înseamnă BRB pe internet? Vă vom spune noi!
Înapoi când mesajele era o modalitate nouă pentru întreaga lume, oamenii trebuiau să plătească practic pentru fiecare text trimis. Fiecare mesaj conținea un maximum aproximativ de caractere în fiecare text. Din acest motiv, oamenii au trebuit să devină creativi cu mesajele pe care le-au trimis și atunci au devenit mai multe acronime o parte a comunicării.
Mulți utilizatori folosesc termeni ușor de înțeles, pentru a putea fi citite într-un timp mai scurt. Aceste prescurtări au de obicei o lungime scurtă și ajută persoanele să încadreze cuvinte într-unul sau două rânduri, astfel încât receptorul să poată citi mai ușor textul. Cu toate acestea, argouri precum BRB, OMG sau DND și multe altele pot încurca utilizatorii noi. Dacă vă întrebați ce înseamnă, iată tot ce trebuie să știți.
Ce înseamnă BRB?
Prescurtările sunt utilizate în prezent de majoritatea celor care conversează pe Facebook Messenger, Instagram, Snapchat sau WhatsApp. Pentru mulţi, îar cele mai populare prescurtări pe internet provin din limba engleză.
BRB în jargonul text înseamnă „Be right back”, adică „Revin înapoi imediat”. Acest argou este utilizat în general pentru a indica faptul că o persoană se deconectează pentru o scurtă perioadă de timp, pentru a desfășura alte activități. De asemenea, transmite că persoana respectivă va trimite mesaje text după ce revine online.
Există o mulțime de acronime care erau funcționale atunci când textul era mai scump și mai limitat. Dar oricum au rămas ca o formă de comunicare, precum OMG care înseamnă „Oh my God”, în traducere „O, Dumnezeule” și este scris în momentele în care oamenii se miră sau vor să transmită o exclamaţie de uimire la adresa unei veşti sau întâmplări. Printre altele, mai există și DND, adică „DO NOT DISTURB”, ce înseamnă „Nu deranja”, prin acest mesaj, persoanele informează că sunt ocupate și nu vor să îi deranjeze nimeni.
Citește și: Ce înseamnă BFF în română. Cea mai corectă explicație