Ce lucruri EXTRAORDINARE se întâmplă în corpul tău când NU mai mănânci carne!
Publicat pe 05.11.2018 la 17:53 Actualizat pe 05.11.2018 la 17:53
Este o idee bună să renunţ la carne? Îmi va face bine? Raspunsul din partea medicilor este: Da, cu siguranţă! Oamenii devin vegeterieni din varii motive. Carnea nu este genul lor de mâncare, vor să reducă riscul bolilor, au probleme cu colesterolul sau vor să scape de câtva kilograme în plus. Iată cât de bună este alegerea făcută!
Este o idee bună să renunţ la carne? Îmi va face bine? Raspunsul din partea medicilor este: Da, cu siguranţă! Oamenii devin vegeterieni din varii motive. Carnea nu este genul lor de mâncare, vor să reducă riscul bolilor, au probleme cu colesterolul sau vor să scape de câtva kilograme în plus. Iată cât de bună este alegerea făcută!
Veți beneficia de nivelul optim de proteine
Dieta carnivoră pompează în organism mai multe proteine decât are corpul nevoie. Efectul nu este o super putere, ci dimpotrivă, o slăbire a organismului. În plus, vine cu exces de grăsime, duce la îngrășare, diabet zaharat, inflamații, boli de inimă și cancer. Proteinele vegetale sunt cele bune pentru organism, care ne protejează de bolile cronice.
Hrănindu-vă vegetarian, nu mai este nevoie să vă monitorizați aportul de proteine, nici să luați suplimente, întrucât organismul știe singur să își dozeze cantitățile. Organismul uman este o mașinărie uluitoare, care nu dă greș. Trebuie doar să îi fie sprijinite procesele naturale, când este perturbat, este firesc să reacționeze.
Scădeți considerabil riscul de a face diabet de tip II
Este dovedit că o dietă bogată în carne roșie vă crește riscul de a face diabet de tip 2. Amatorii de carne au șanse duble de a face această boală, în comparație cu vegetarienii. Dacă mâncați carne o dată pe săptămână, creșteți riscul de a face diabet cu 74%!
Poate vă întrebați de ce consumul de carne duce la diabet de tip 2. Fiindcă grăsimea animală, nitritul de sodiu și fierul de proveniență animală distruge celulele pancreatice, cauzează inflamații, duce la îngrășare și perturbă buna funcționare a insulinei.
Veți scăpa de inflamații
Când consumați brânză, carne și alimente procesate, veți avea și diverse afecțiuni inflamatorii. Inflamația cronică este strâns legată de atacurile de cord, de accidente vasculare cerebrale, ateroscleroză, diabet și boli autoimune.
Veți reduce nivelul colesterolului
Creșterea colesterolului poate duce la accidente vasculare cerebrale și boli de inimă. Carnea este bogată in grasimi saturate, ceea ce duce la cresterea nivelului de colesterol din sange. Multe studii arată că, atunci când oamenii mănâncă vegetarian, colesterolul din sânge scade până la 35%. Dietele pe bază de legume și produsele integrale vă reduc nivelul de colesterol din sânge, deoarece conțin cantități mici de grăsimi saturate și colesterol zero.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
T.V