REȚETA ZILEI: Pizza vegetariană pentru micul-dejun. Uimitor de delicioasă!
Publicat pe 20.04.2018 la 08:43 Actualizat pe 20.04.2018 la 09:13
Pentru rețeta de astăzi, recomandăm o pizza vegetariană, ideală pentru micul-dejun. Conține numeroase ingrediente, fiecare cu un rol propriu în asigurarea energiei pentru ziua ce urmează. Prin urmare, dacă aveți timp, învățați cum să pregătiți această rețetă, de la zero.
Pentru rețeta de astăzi, recomandăm o pizza vegetariană, ideală pentru micul-dejun. Conține numeroase ingrediente, fiecare cu un rol propriu în asigurarea energiei pentru ziua ce urmează. Prin urmare, dacă aveți timp, învățați cum să pregătiți această rețetă, de la zero.
Ingrediente pizza vegetariană pentru micul-dejun:
Blat pizza vegetariană pentru micul-dejun
- 500 g făină albă
- 7 g drojdie cu acțiune rapidă
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- 45 ml ulei măsline
- 300 ml apă
Sos de roșii pizza vegetariană pentru micul-dejun
- 240 ml passata roșii
- 1 lingură piure rpșii
- 2 căței de usturoi, curățați și zdrobiți
- 1 linguriță oregano
- Frunze busuioc proaspăt, tocate mărunt
- 1 linguriță zahăr
- Sare și piper
Toppinguri pizza vegetariană pentru micul-dejun
- 130 g ciuperci feliate
- Unt
- 180 g roșii cherry tăiate în sferturi
- 6 bucăți bacon vegetarian, gătit și tocat
- 250 g mozzarella
- 150 g brânză cheddar matur, ras
- 6 ouă
- 2 bucăți ceapă verde, tocate subțire
Mod de preparare pizza vegetariană pentru micul-dejun:
Pentru blat, amestecă făina, drojdia, sarea și zahărul într-un bol. Adaugă uleiul de măsline și, lent, apa, amestecând până obții o cocă solidă. Masează timp de 10 minute, până devine elastică și netedă. Formează într-o bilă, apoi acoperă cu o folie de plastic, într-un castron. Lasă blatul să crească, la temperatura camerei, timp de o oră.
Pentru sosul de roșii, amestecă toate ingredientele într-o oală mică. Lasă să facă bulbuci timp de 10 minute, până scade ușor.
Încălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Rumenește ciupercile în unt până devin moi iar lichidul s-a evaporat.
Împarte coca în două bucăți egale. Întinde-o pe fiecare cu un făcăleț în cercuri. Plasează-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Adaugă sosul de roșii, apoi ingredientele. Coace pizzele timp de 10 minute până când brânza s-a topit. Sparge, cu grijă, câte trei ouă pe fiecare pizza, apoi mai lasă-le timp de 10 minute la cuptor, până când ouăla s-au gătit.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.